Εκτεταμένες ζημιές έφερε το μονοθέσιο του Verstappen μετά το ατύχημα με τον Vettel

Ο Max Verstappen μίλησε φανερά απογοητευμένος για τον αγώνα του στο Silverstone, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στις ζημιές που υπέστη το μονοθέσιό του μετά την επαφή με τον Sebastian Vettel.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ντάκος, Δημήτρης Μπίζας

Οι δύο οδηγοί είχαν ακόμα μία «στιγμή», όταν ο Verstappen πέρασε τον Vettel στη Stowe, και στα φρένα της επόμενης στροφής, ο Γερμανός έπεσε πάνω στον Ολλανδό – μία κίνηση που του απέφερε 10 δλ. ποινής και 2 πόντους ποινής στο δίπλωμά του.

Ο Verstappen, που τελικά τερμάτισε 5ος, μίλησε για το συμβάν μετά το πέρας του αγώνα, αλλά και για τις ζημιές στην RB15 του:

«Υποθέτω ότι δεν έκρινε σωστά το φρενάρισμά του, οπότε έπεσε πάνω στο πίσω μέρος μου, αλλά ήδη μίλησα μαζί του και ήδη μου ζήτησε συγνώμη αμέσως μόλις βγήκαμε από τα μονοθέσια. Είναι απογοητευτικό, αλλά δεν μπορείς να το αλλάξεις τώρα.

«Συνειδητοποιείς τότε ότι η μάχη για το βάθρο έχει χαθεί. Τότε προσπαθείς να ανακτήσεις κάτι, το οποίο με εξέπληξε λίγο αφότου χτύπησα πάνω σε εκείνο το sausage kerb.

«Η υποβοήθηση στο τιμόνι αστόχησε λίγο-πολύ, οπότε ήταν μια αρκετή έντονη… εκγύμναση για εμένα. Το κάθισμα επίσης βγήκε από την θέση του, οπότε κουνιόταν αρκετά και το πάτωμα ήταν αρκετά κατεστραμμένο.

«Ο διαχύτης ήταν σπασμένος στα πλάγια και κάτω έβλεπα κομμάτια να πέφτουν από το μονοθέσιο, οπότε δεν ήταν καλό όλο αυτό. Το μονοθέσιο δεν ήταν αυτό που θα ήθελε κανείς, αλλά φυσικά είμαι και πάλι χαρούμενος που τερμάτισα πέμπτος.»

Όσο για την απόδοσή του, ο ίδιος σχολίασε:

«Ήμασταν ξεκάθαρα ταχύτεροι από την Ferrari στον αγώνα. Όσο για την Mercedes, δεν είχα και πολλούς καθαρούς γύρους σήμερα και νομίζω ότι ο Lewis ήταν πολύ γρήγορος, αλλά γενικά νομίζω ότι θα μπορούσαμε σίγουρα να είχαμε τερματίσει στην δεύτερη ή τρίτη θέση σήμερα.»

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Αποδέχεται την ευθύνη για το συμβάν ο Sebastian Vettel

Next Article

New York EPrix - Αγώνας: Σπουδαία νίκη Frijns, ντάμπλ για Vergne και Techeetah!

Related Posts