Ο νέος τραυματισμός του Jorge Lorenzo τον άφησε οριστικά εκτός του παρθενικού Grand Prix Ταϊλάνδης.

Ο Lorenzo είχε μια αρκετά άσχημη πτώση στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα της Buriram της Ταϊλάνδης. Παρότι δεν φάνηκε να χτυπάει ξανά τον ήδη τραυματισμένο του αστράγαλο, μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας κι εν συνεχεία στο παραπλήσιο νοσοκομείο.

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί νέο κάταγμα στον αριστερό του καρπό. Το πρωί του Σαββάτου, ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στη συνέχεια του τριημέρου στην Ταϊλάνδη. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ήξερα από χθες ότι οι πιθανότητες να τρέξω σήμερα ήταν λίγες, αλλά αυτό ήταν πριν μάθω ότι οι εξετάσεις έδειξαν πως έχω ένα ράγισμα στο κάτω μέρος της κερκίδας του αριστερού μου χεριού. Οπότε ο καρπός μου πονάει πολύ.

«Μπορεί να είναι το πρώτο GP της Ταϊλάνδης, αλλά θα ήμουν λυπημένος εάν έχανα οποιοδήποτε GP. Θα έκανα τα πάντα για να μπορέσω να είμαι εδώ και να τρέξω. Εάν ήμουν σε μάχη για το πρωτάθλημα, μπορεί να έκανα κάτι πιο απεγνωσμένο, αλλά σε αυτή τη θέση δεν γίνεται.»

Ο Lorenzo δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το αν θα αγωνιστεί ή όχι και στον επόμενο αγώνα της χρονιάς, στο Motegi (19-21/10) για το Ιαπωνικό Grand Prix:

«Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είμαι στο Motegi και αυτό που με προβληματίζει είναι ο καρπός μου. Για τα υπόλοιπα μέρη του σώματος είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερα, αλλά για τον καρπό δεν ξέρω.

«Είναι ένας ιδιαίτερος τραυματισμός κι επηρεάζει πολύ τις μηχανές. Είμαι πολύ ανήσυχος γιατί είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Θα ήθελα να είμαι εκεί για να τρέξω.

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι μπορώ αλλά θα πρέπει να είμαι τουλάχιστον 90% καλά, ούτε καν 100%. Αλλά αμφιβάλλω για αυτό. Μπορεί τα άλλα μέλη του σώματος να είναι πολύ πιο κοντά στο 100%, αλλά για τον καρπό είμαι αρκετά προβληματισμένος.»

Τέλος, ο Lorenzo επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στην Ταϊλάνδη για να συνεχίσει τις απαραίτητες θεραπείες.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles