Εκτός McLaren ο Ron Dennis – «Ψευδή στοιχεία» πιστεύει πως τον ώθησαν σε αποχώρηση

Ron Dennis in the garage.

Ο πρόεδρος του McLaren Group Ron Dennis αναγκάστηκε σε αποχώρηση από τη θέση του και την εμπλοκή του με την ομάδα της F1, μετά από σύγκληση του Δ.Σ. στο Woking την Τρίτη.

Ο Dennis πάλευε για το μέλλον του εδώ και μερικές εβδομάδες, με αρκετά μέλη του Δ.Σ. να είναι δυσαρεστημένα από τον αντίκτυπο που είχεη διοίκησής του στο ΜcLaren Technology Group και στους αγώνες.

Η κορύφωση του «δράματος» ήρθε σήμερα, όταν ο Dennis επιβεβαίωσε πως μετά από 35 χρόνια στην υψηλότερη βαθμίδα της εταιρίας θα έμενε εκτός οργανισμού, αλλά μετ’ αποδοχών.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που ακολούθησε, ο Βρετανός τόνισε πως οι λόγοι της αποχώρησής του ήταν «αναληθείς», ενώ δεσμεύτηκε πως θα χτίσει τον δικό του τεχνολογικό οργανισμό.

Ο Dennis θα κρατήσει τις μετοχές του και τη θέση του στο Δ.Σ. προς ώρας.

«Είμαι απογοητευμένος που οι εκπρόσωποι της TAG και της Mumtalakat, οι άλλοι βασικοί μέτοχοι της McLaren, ώθησαν την απόφαση αυτή να με θέσουν εκτός εταιρίας, αλλά μετ’ αποδοχών, παρά τις ισχυρές προειδοποιήσεις που έλαβαν από τα άλλα μέλη της διοικητικής ομάδας σχετικά με τις πιθανές συνέπειες των πράξεων τους στην επιχείρηση,» ανέφερε ο Dennis.

«Τα στοιχεία που κατέθεσαν είναι απολύτως ψευδή· ο τρόπος που διοικώ είναι ο ίδιος όπως πάντα, και είναι αυτός που έχει επιτρέψει στη McLaren να γίνει ένας όμιλος που έχει κατακτήσει 20 Πρωταθλήματα στην F1 και έχει τζίρο £850 εκατομμύρια το χρόνο.

«Μέσα σε αυτό το διάστημα έχω συνεργαστεί με μία σειρά ταλαντούχων συναδέλφων ώστε να κρατήσουμε τη McLaren στην αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας, και στους οποίους θα είμαι πάντοτε ευγνώμων.

«Τελικά, έχω καταλάβει πλήρως πλέον πως ούτε η TAG, ούτε η Mumtalakat έχουν το ίδιο όραμα με εμένα για τη McLaren και την πρόοδό. Αλλά, η βασική μου έννοια είναι η επιχείρηση που έχτισα και οι 3500 υπάλληλοί της.

«Θα συνεχίσω να έχω τις μετοχές μου και τις θέσεις μου και στις δύο εταιρίες, ώστε να διαφυλάξω τα συμφέροντα και την αξία της McLaren και να βοηθήσω να χτιστεί το μέλλον της.

«Επιπρόσθετα, σκοπεύει να ξεκινήσω τη δική μου τεχνολογική επενδυτική εταιρία όταν λήξει το συμβόλαιό μου με τη McLaren

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Περήφανος ο Crutchlow για τη φετινή του χρονιά

Next Article

Grand Prix Βραζιλίας– Τα στατιστικά του αγώνα

Related Posts