Έκτος ο Περιστεράς στο Magny-Cours

H πορεία του 16χρονου Έλληνα αναβάτη στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup συνεχίζεται δυναμικά, αυτή την φορά με μια έκτη θέση το Magny-Cours.

Ακολουθεί αυτούσιο το σχετικό Δελτίο Τύπου:

6ος ο Περιστεράς στο Magny-Cours
Μόλις 0.838 του δευτερολέπτου από τον 1ο

H 5η αγωνιστική συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, έγινε στην πίστα του Magny-Cours στην Γαλλία, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.

Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο θεσμό, συμμετέχοντας με την Ιταλική ομάδα Roc ‘n’ DeA, με Yamaha R3 ξεκίνησε καλά στον 1ο Αγώνα του διημέρου και από 7ος στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν 5ος. Έχοντας πολύ καλή αίσθηση της μοτοσυκλέτας έφτασε τον πρώτο Repak και έκανε την επίθεσή του στα φρένα για να περάσει 1ος. Ο Σλοβάκος οδηγός παρά το ότι είδε τον Έλληνα οδηγό που είχε βάλει μπροστά του την ρόδα στην εσωτερική, συνέχισε να στρίβει, με αποτέλεσμα και οι δύο οδηγοί να πέσουν. Ο Περιστεράς σηκώθηκε και συνέχισε τον Αγώνα και τερμάτισε εκτός βαθμών στην 18η θέση, ενώ ο Repak εγκατέλειψε.

Στον 2ο Αγώνα ο 16χρονος οδηγός μας έκανε λάθος στην 2η στροφή και έχασε 7 θέσεις υποχωρώντας στην 14η, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε ήδη φτάσει στην 10η. Στη συνέχεια έκανε και άλλα προσπεράσματα και στον 6ο από τους 9 γύρους του Αγώνα ήταν 5ος, μέσα στην τρομερή μάχη του γκρουπ των 9 πρωτοπόρων.

Στον τελευταίο γύρο έκανε την επίθεσή του για να περάσει 3ος, όμως στην έξοδο της τελευταίας στροφής έχασε λίγο χρόνο και έμεινε τελικά στην 6η θέση, με διαφορά μόλις 0.838 από τον νικητή Βρετανό Seabright.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος με την εγκατάλειψη στον 1ο Αγώνα της ημέρας υποχώρησε στην 8η θέση, ανάμεσα στους 24 οδηγούς που έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς στους 10 Αγώνες του θεσμού.


Πολύ δυνατός στο βρεγμένο

Υπολείπεται ο διπλός τελευταίος Αγώνας που θα γίνει στην πίστα της Βαρκελώνης στις 18 Σεπτεμβρίου, για να δούμε αν ο Έλληνας οδηγός θα πάρει την πρώτη του νίκη ή το πρώτο βάθρο φέτος, καθώς σχεδόν σε όλους τους 10 Αγώνες μέχρι τώρα βρέθηκε πολύ κοντά σε αυτόν τον στόχο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Yamaha R3

«Η πίστα στην Γαλλία μου άρεσε από την πρώτη στιγμή και την έμαθα σχετικά εύκολα. Μάλιστα στο βρεγμένο ήμουν 2ος, παρά το ότι οδήγησα χωρίς να πιέζω. Στον 1ο Αγώνα είδα την ευκαιρία να περάσω μπροστά, αλλά ο Ρέπακ έκανε το λάθος που στοίχισε και στους δύο μας. Στον 2ο Αγώνα και πάλι είχα καλή αίσθηση και πάλεψα μέχρι το τέλος. Ήταν ο πιο σκληρός Αγώνας από την αρχή του Πρωταθλήματος, με πάρα πολλά δυνατά προσπεράσματα από όλους στο γκρουπ των πρώτων. Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι είτε στο βάθρο, είτε στην αμμοπαγίδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς της ομάδας και να υποσχεθώ ότι στον τελευταίο Αγώνα στην Βαρκελώνη θα τα δώσω όλα στο 110% για το βάθρο.»

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

 

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

Gruppo Pritelli Official Racing Apparel

VR/46 Racing Apparel

 

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: info@peristeras-tyres.gr, peristeri@peristeras-tyres.gr

www.peristeras-tyres.gr

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009036700180

https://www.instagram.com/peristeras/?hl=el

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Verstappen GP Ολλανδίας

GP Ολλανδίας - Αγώνας: Πανηγυρική νίκη Verstappen

Next Article
Bottas

Στην Alfa Romeo από το 2022 ο Valtteri Bottas

Related Posts