Έλλειψη εμπειρίας η αιτία των προβλημάτων της Toyota

LATVALA

Η Toyota θα διεξάγει μια σειρά δοκιμών, πριν τους επόμενους αγώνες, ώστε να διευθετήσει τα θέματά της με τον κινητήρα και τα φρένα.

Ο Jari-Matti Latvala εξηγεί το πρόγραμμα δοκιμών της Ιαπωνικής ομάδας και δεν εκφράζει καμία ανησυχία.

«Έχουμε τέσσερις μέρες δοκιμών πριν την Κορσική, μετά έχουμε πέντε μέρες πριν την αργεντινή και έξι για την Πορτογαλία. Αυτά τα επίπεδα δοκιμών είναι το πολύ καλό πράγμα με το πρόγραμμα.

«Τα φρένα στην Κορσική θα έχουν προδιαγραφές ασφάλτου, έτσι θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερα και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα εγκαίρως για την Αργεντινή. Μην ξεχνάτε, το Μεξικό είναι πιθανότατα το χειρότερο για την υπερθέρμανση, εξαιτίας των θερμοκρασιών και του υψόμετρου.

«Δεν ανησυχώ. Η ομάδα έκανε πολλά χιλιόμετρα δοκιμών στη Φιλανδία πέρυσι και σε αυτές τις συνθήκες, η υπερθέρμανση  δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς είναι περισσότερο ψυχρός ο αέρας και η ροή του είναι μεγαλύτερη.

«Δεν είναι πρόβλημα να κάνουμε το αυτοκίνητο αξιόπιστο σε αυτές τις συνθήκες».

Επίσης, ο οδηγός της Toyota εξήγησε πως η ομάδα του βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία εκμάθησης και κάποια προβλήματα προκύπτουν από την έλλειψη εμπειρίας.

«Υπήρξε κάποια ζημιά στον κινητήρα με τις υψηλές θερμοκρασίες την πρώτη μέρα, έτσι δεν μπορούσαμε να επαναφέρουμε τα πάντα. Δεν τρέχαμε στα κανονικά επίπεδα, δεν μπορούσαμε να βελτιστοποιήσουμε τα πάντα.

«Το άλλο θέμα είναι τα φρένα, δεν έχουμε αρκετό (φρενάρισμα). Τα τακάκια ήταν υπερβολικά ζεστά, δεν υπάρχει αρκετή ψύξη στο αυτοκίνητο. Αν δείτε τα άλλα αυτοκίνητα, μπορείτε να δείτε περισσότερες οπές αερισμού. Αυτό είναι μια έλλειψη εμπειρίας από εμάς.»

Πηγή: Autosport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Lorenzo για βροχή στο Κατάρ - Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε αυτές τις συνθήκες

Next Article

Δεν ξεγράφει την Honda η Renault

Related Posts