Η έλλειψη αποφασιστικότητας κόστισε στον Leclerc

O Charles Leclerc πιστεύει ότι η έλλειψη αποφασιστικότητας του έφερε μία λάθος στρατηγική και ίσως και να του κόστισε τη νίκη στο Μεξικανικό Grand Prix.

Μετά την ποινή του Max Verstappen στις κατατακτήριες, οι δύο Ferrari ξεκίνησαν για ακόμα έναν αγώνα από το 1-2, όπου κατάφεραν να μείνουν και μετά την πρώτη στροφή.

Η Ferrari κάλεσε νωρίς για pit stop τον Leclerc, βάζοντάς του την ξανά την μέση γόμα, και άρα θα έπρεπε να κάνει και δεύτερο pit stop. Από την άλλη ο Sebastian Vettel αποφάσισε να παραμείνει έξω για αρκετούς γύρους, με δικιά του απόφαση, αφού η φθορά δεν ήταν τόσο μεγάλη, κάνοντας στρατηγική ενός pit stop.

«Μόλις κάναμε νωρίς το πρώτο pit stop για να καλύψουμε την θέση από τον Albon, τότε ξέραμε ότι θα κάνουμε και δεύτερο,» δήλωσε ο Μονεγάσκος.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θα είχε διαφορά αν έκανε μόνο ένα pit stop, και απάντησε:

«Αυτή δεν είναι η μοναδική απάντηση αυτή. Πιστεύω ότι το δεύτερο stint δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Δεν ένιωθα καλά με την μεσαία γόμα, δεν ξέρω γιατί. Τα πρώτα μεσαία είχαν αρκετά καλύτερη αίσθηση, οπότε πρέπει να το αναλύσουμε αυτό και να το καταλάβουμε.

«Τον τελευταίο καιρό όπως και σήμερα η στρατηγική δεν ήταν καλή, αλλά θα μπορούσα να μιλήσω στο team radio και να ζητήσω κάτι και να ήμουν πιο αποφασιστικός για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει μία πιο σωστή απόφαση, όπως έκανε ο Seb. Πρέπει να μάθω από αυτό και πιστεύω θα έρθει με τον καιρό.»

Πηγή: f1.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
9
Shares
Previous Article

Albon: Πίστευα ότι θα βρεθώ στο βάθρο στους πρώτους γύρους

Next Article

Δεν ήταν σίγουρη η Mercedes για την αντοχή των ελαστικών του Hamilton

Related Posts