Εναλλακτικά «φτεράκια» για τη Yamaha στις δοκιμές της Sepang

Η Yamaha προχώρησε σε διαφορετική σχεδίαση του φέρινγκ, ούτως ώστε να αντικαταστήσει τρόπον τινά τα απαγορευμένα «φτεράκια».

Στη σημερινή δεύτερη μέρα δοκιμών στη Sepang, τόσο ο Valentino Rossi, όσο κι ο Maverick Vinales δοκίμασαν ένα νέο σχέδιο στο φέρινγκ, μέσα στο οποίο είναι «κρυμμένα» τα περίφημα winglets.

Δεν είναι τυχαίο που η ιαπωνική ομάδα θέλει να τα αντικαταστήσει με κάποιον τρόπο, καθώς και οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν σκοπό να κερδίσουν κάπως σε αεροδυναμική απόδοση, αλλά χωρίς να παραβαίνουν τους κανονισμούς.

Ο Massimo Meregalli δήλωσε στο Motorsport.com: «Δεν μπορώ να σας δώσω πληροφορίες για το τι δοκιμάζουμε, αλλά αυτό που κάνουμε είναι έλεγχοι και συγκρίσεις, οπότε θέλουμε δεδομένα κι από τους δύο αναβάτες.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ο τεχνικός διευθυντής του MotoGP, Danny Aldridge, έδωσε στην έγκρισή του στη Yamaha να δοκιμάσει αυτό το φέρινγκ.

Τέλος, και η Ducati έχει δοκιμάσει μία εναλλακτική, έχοντας οπές στα πλάγια για αεροδυναμική απόδοση, αλλά αναμένεται στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Κατάρ να έχει το τελικό της φέρινγκ.

Διαφωτιστική και η φωτό του κυπριακού Bikers Time Online Magazine:

 

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ερωτηματικό για τον Alonso το νέο αεροδυναμικό πακέτο της McLaren

Next Article

Δοκιμές Sepang - 2η Ημέρα - O Iannone έριξε κι άλλο τους χρόνους

Related Posts