Ενδιαφέρον της Honda για τη Formula E

Ο επικεφαλής του προγράμματος της Honda στην F1, Masashi Yamamoto, αποκάλυψε το ενδιαφέρον της ιαπωνικής εταιρείας για τη Formula E.

Η επέκταση της Formula E στην ιαπωνική αγορά είναι πάγια θέληση του CEO του πρωταθλήματος, Alejandro Agag, είτε μέσω της διεξαγωγής κάποιου αγώνα εκεί, είτε με την προσέλκυση ακόμη ενός Ιάπωνα κατασκευαστή, πέραν της Nissan.

Σε δηλώσεις του στο motorsport.com, ο Masashi Yamamoto, ο υπεύθυνος της Honda για τα της Formula 1, αποκάλυψε πως έχει προχωρήσει ήδη σε συζητήσεις με τον Agag για την πιθανότητα προσχώρησης της εταιρείας στο σπορ:

«Η Formula E διεξάγεται σε πόλεις, και είναι κάπως σαν να διαφημίζεσαι μέσω των αγώνων, παρά παραδοσιακοί αγώνες. 

«Ως Honda, είμαστε σε συζητήσεις με τον Alejandro Agag. Πάντα έχουμε τον νου μας και σε αυτήν την κατηγορία. Έχουμε ήδη ανακοινώσει την κυκλοφορία του ηλεκτρικού μας αυτοκινήτου [σ.σ. Honda e], το οποίος θα πωληθεί σύντομα και στην Ευρώπη.

«Υπάρχουν πολλοί πελάτες της Honda που ενδιαφέρονται τα ηλεκτρικά οχήματά μας, οπότε θα ήταν καλό να τους προσεγγίσουμε με αυτόν τον τρόπο.

«Και θα υπάρξουν τεχνολογίες που θα μπορέσουμε να πάρουμε από την πίστα και να τις εφαρμόσουμε στα επιβατικά αυτοκίνητα. Για αυτό και ενδιαφερόμαστε.»

Αν προκύψει αυτό, όμως, αφορά τη σεζόν 2020/2021, και θα πρέπει να γίνει μέσω της εξαγοράς κάποιας υπάρχουσας ομάδας, αφού το grid της Formula E είναι αυστηρά κλειδωμένο στις 12 ομάδες – και με την έλευση της Porsche, αυτό θα γίνει την επόμενη χρονιά.

Συν τοις άλλοις, ο Yamamoto τόνισε πως προτεραιότητα της Honda προς ώρας είναι η F1 και η επιτυχία της εκεί:

«Θέλουμε να εστιάσουμε στην F1. Εφόσον η Honda συμμετέχει σε αγώνες, πρέπει να κερδίζει. Πρέπει να φτάσουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο για να νιώσουμε ικανοποιημένοι [στην F1]. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας προς το παρόν.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Γερμανίας - FP1: Quartararo οριακά μπροστά από τον Marquez

Next Article

Εκτός McLaren ο Fernando Alonso

Related Posts