Στο in-season test της Formula E στην πίστα της Ad Diriyah, εννέα γυναίκες οδηγοί έλαβαν μέρος, σε μία τόσο ουσιαστική, όσο και συμβολική κίνηση για το motorsport.

Η πρεμιέρα της πέμπτης σεζόν της Formula E έλαβε χώρα στη Σαουδική Αραβία, αλλά την Κυριακή ήρθε το πρώτο τεστ μέσα στη χρονιά, στην ίδια πίστα, στο προάστιο της Ριγιάντ.

Σε αυτό συμμετείχαν όλες οι ομάδες, με εννέα εξ αυτών να τρέχουν με τρία μονοθέσια: δύο για τους μόνιμους οδηγούς τους, κι ένα επιπλέον για μία γυναίκα οδηγό, σε μία κίνηση ουσίας και συμβολισμού, αφού μόλις πριν μερικούς μήνες επετράπη στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να οδηγούν.

Στο τεστ συμμετείχαν η Pippa Mann, η Tatiana Calderon, η Amna Al Qubaisi, η Carrie Schreiner, η Carmen Jorda, η Beitske Visser, η Jamie Chadwick, η Simona de Silvestro και η Katherine Legge. Η Calderon ήταν η ταχύτερη των γυναικών και η 5η στην τελική κατάταξη.

Η υπεύθυνη της FIA για τις γυναίκες στο motorsport, Michelle Mouton, δήλωσε σχετικά:

«Είναι υπέροχο να βλέπει κανείς τόσες πολλές δυνατές γυναίκες οδηγούς να δοκιμάζουν το νέο μονοθέσιο της Formula E. Πιστεύω ακράδαντα πως, για να δούμε τη δυναμική των καλύτερων γυναικών οδηγών στον κόσμο, πρέπει να έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν για τις καλύτερες ομάδες, κι αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα.

«Μέσα από τα προγράμματα του ‘FIA Women in Motorsport’, ξέρουμε πως μερικές από αυτές είναι σήμερα εδώ. Ελπίζω πως αυτή η πρωτοβουλία με τη Formula E θα συνεχιστεί και στο μέλλον και ανυπομονώ να ακούσω το feedback από τις ομάδες και τις οδηγούς.»

Από τη μεριά της, η Tatiana Calderon σχολίασε:

«Είναι διασκεδαστικό να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους, αλλά πρέπει να είσαι ακριβής – βγαίνεις λίγο εκτός γραμμής και χτυπάς εύκολα στον τοίχο. Είναι φοβερό να οδηγούμε εδώ, στη Σαουδική Αραβία. Πιστεύω πως το βήμα που έχουν κάνει να επιτρέψουν στις γυναίκες να οδηγούν και που τις ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος όλου αυτού και ελπίζω αυτό να οδηγήσει και σε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά να φέρει και περισσότερες γυναίκες στο motorsport.»

Πηγή: motorsports.nbcsports.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles