Ενοχλημένος δηλώνει ο Tanak από το πρόβλημα στη Σαρδηνία

Μετά την χαμένη νίκη του Ott Tanak στο στρατόπεδο της Toyota επικρατεί μία απογοήτευση, αν και πιστεύουν ότι μπορούν να ανακάμψουν από αυτή την δύσκολη κατάσταση.

O Tanak έκανε μία άψογη εμφάνιση στο Rally Σαρδηνίας, αφού το τέλος της Παρασκευής τον βρήκε στην τρίτη θέση. Το Σάββατο κέρδισε και τις 6 ειδικές διαδρομές, περνώντας στην πρωτοπορία του αγώνα.

Στις τρεις πρώτες ειδικές της Κυριακής διαχειριζόταν την διαφορά που είχε από τον τότε δεύτερο Dani Sordo.

Ωστόσο, στο ξεκίνημα της τελευταίας ειδικής, το τιμόνι του Yaris WRC τον «πρόδωσε», κάτι που τον οδήγησε σε λάθος, στερώντας του τη νίκη:

«Πολύ νωρίς στην τελευταία ειδική, συνέβη κάτι πολύ περίεργο με το τιμόνι, βασικά κλείδωσε. Μείναμε ακινητοποιημένοι για αρκετή ώρα, προσπαθώντας να το κάνουμε να δουλέψει. Με κάποιο τρόπο το καταφέραμε, αλλά είχαμε χάσει αρκετό χρόνο και κατά συνέπεια την νίκη.

«Είμαι ενοχλημένος, αλλά λυπάμαι για την ομάδα. Όλοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για αυτόν τον αγώνα και τελικά χάσαμε την νίκη με αυτόν τον τρόπο, που είναι πραγματικά κρίμα.

«Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα δουλέψει σκληρά για να λύσει αυτό το πρόβλημα, και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα, αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα σε σύγκριση με πέυρσι την ίδια εποχή. 

«Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστούμε και να ξεφύγουμε λίγο από τους αγώνες, και μετά να επιστρέψουμε.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Tommi Makinen, παραδέχθηκε ότι στην ομάδα επικρατεί μία απογοήτευση:

«Αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες ημέρες για την ομάδα. Καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το αυτοκίνητο είχε τρομερό ρυθμό και αξιοπιστία.

«Και τότε ξαφνικά κάτι πήγε στραβά στην τελευταία ειδική. Φυσικά και κάνουμε έρευνα για να δούμε τι προκάλεσε το πρόβλημα. Είναι μεγάλη απογοήτευση για όλους, και ειδικά για τον Ott και τον Martin. 

«Προηγούνται στο πρωτάθλημα τώρα, αλλά θα ήταν αρκετά καλύτερα να πηγαίναμε στο καλοκαιρινό διάλειμμα έχοντας κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες. Θα είναι ένα δύσκολο συναίσθημα για τις επόμενες μέρες, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ανακάμψουμε από αυτή την κατάσταση.»

Πηγή: TGR

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify