Ενθαρρυμένη η Aston Martin από το προσχέδιο των κινητήρων του 2021

SUZUKA, JAPAN – OCTOBER 06: Aston Martin logo on the nose of the Red Bull Racing RB13 during practice for the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 6, 2017 in Suzuka. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aston Martin, Andy Palmer, η νρετανική εταιρεία «ενθαρρύνεται» να εισέλθει στο χώρο της F1, έπειτα από την παρουσίαση των σχεδίων των κινητήρων που αναμένεται να “φορούν” τα μονοθέσια της F1 το 2021.

Η Aston διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στις συζητήσεις κινητήρων, υποβάλλοντας ένα έγγραφο στη FIA νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το οποίο περιγράφει το όραμά της για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ο νέος τύπος κινητήρα.

Η βρετανική εταιρεία συναντήθηκε με όλες τις υπόλοιπες ομάδες της F1, τη FIA και τους ανθρώπους που κατέχουν τα δικαιώματα της F1. Σκοπός της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ήταν η περιγραφή των στόχων των νέων κανόνων που αφορούν τις κινητήριες μονάδες του 2021.

Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό η Aston Martin βλέπει σοβαρά το θέμα της εισόδου της στην F1 καθώς έχει πραγματοποιήσει προσπάθειες στρατολόγησης προσωπικού με εμπειρία στους κινητήρες F1.

«Η Aston Martin παρακολούθησε την πρόσφατη συνάντηση της FIA και συμμετείχε εις βάθος, μέσα από τις υποβολές της σχετικά με ενδεχόμενες λύσεις,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Andy Palmer.

«Ενθαρρυνόμαστε από τις κατευθύνσεις που παίρνονται και μελετάμε μια πιθανή ,από μεριάς Aston Martin, λύση για το 2021». Το κλειδί θα είναι ο τρόπος με τον οποίο ελέγχεται το κόστος εξέλιξης ώστε να καταστεί βιώσιμη η συμμετοχή ανεξάρτητων προμηθευτών κινητήρων».

Οι άνθρωποι της FIA αναμένεται να οριστικοποιήσουν τα σχέδια τους σε ένα χρόνο από τώρα ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το συνολικό πλαίσιο των προδιαγραφών των κανόνων που αφορούν τους κινητήρες του 2021.

Πηγή: motorsport.com

 

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώθηκαν τα κύρια χαρακτηριστικά των μονάδων ισχύος του 2021

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ετοιμάζεται για την M-Sport ο Evans

Next Article

Τι λένε τα αφεντικά των ομάδων με τους οδηγούς και τους μηχανικούς;

Related Posts