Έντονη δυσαρέσκεια της Ferrari για την ποινή του Leclerc

Ferrari Leclerc
2 – GP GIAPPONE F1/2022 – VENERDI’ 07/10/2022 credit: @Scuderia Ferrari Press Office

H Ferrari, μέσω του επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την ταχύτητα με την οποία επιβλήθηκε η ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Charles Leclerc, που είχε ως αποτέλεσμα ο Max Verstappen να κλειδώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα των οδηγών.

Στην προσπάθειά του να κρατήσει πίσω του τον Sergio Perez, στη μάχη για τη δεύτερη θέση του GP Ιαπωνίας, ο Charles Leclerc γλίστρησε στο σικέιν κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου και βγήκε εκτός πίστας. Ο Μονεγάσκος κράτησε τη θέση του και τερμάτισε δεύτερος, όμως άμεσα το συμβάν εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι τιμώρησαν τον οδηγό της Ferrari με ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Η ποινή αυτή έριξε τον Leclerc στην τρίτη θέση και καθώς οι βαθμοί μέτρησαν κανονικά, εφόσον ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο περιθώριο των τριών ωρών, o νικητής Max Verstappen πήρε και μαθηματικά τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του. Παρόλα αυτά, η ποινή κι η διαδικασία με την οποία λήφθηκε η απόφαση άφησαν πικρή γεύση στους ανθρώπους της Scuderia.

Πιο συγκεκριμένα ο Mattia Binotto εξέφρασε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του, συγκρίνοντας την ταχύτητα στην λήψη της απόφασης, με την αντίστοιχη του Sergio Perez στη Σιγκαπούρη, η οποία λήφθηκε αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και δεν έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο το φινάλε του αγώνα, στο οποίο ο Μεξικανός έχτισε εν αγνοία του, την απαιτούμενη διαφορά και πήρε τη νίκη.

Αναλυτικότερα, ο Binotto δήλωσε: «Επτά ημέρες μετά την Σιγκαπούρη που τους πήρε τόσους γύρους κατά τη διάρκεια του αγώνα κι αμέτρητες ώρες μετά από αυτόν και χρειάστηκε να ακούσουν και την άποψη των οδηγών για το θέμα, για να πάρουν τελικά μία απλή απόφαση, σήμερα την πήραν σε λίγα δευτερόλεπτα. Είμαι έκπληκτος από τέτοιες διαφορές στη συμπεριφορά των αγωνοδικών ανάμεσα στη Σιγκαπούρη και στον σημερινό αγώνα, μέσα σε μόνο λίγες ημέρες.

«Δεν σχολιάζω την απόφαση, η οποία κατά την άποψή μας ήταν αυστηρή, καθώς ο Charles δεν πήρε κάποιο πλεονέκτημα. Ήταν μπροστά, έμεινε μπροστά, η διαφορά ήταν η ίδια. Αλλά μπορεί να υπάρξει κι ο αντίλογος, οπότε δεχόμαστε την ποινή εν τέλει. Όμως η διαχείριση της απόφασης μας αφήνει πολύ απογοητευμένους.

«Εάν πας κατευθείαν για την απόφαση, χωρίς να ακούσεις τους οδηγούς, κάτι που πρέπει να γίνεται, τότε τα πέντε τουλάχιστον δευτερόλεπτα ποινής στην Σιγκαπούρη, έπρεπε να είχαν δοθεί άμεσα. Εφόσον είχε γίνει αυτό, τότε θα είχαμε διαχειριστεί πολύ διαφορετικά τον αγώνα και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη. Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι και θυμωμένοι με αυτό.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
F1 - Japanese GP 22 - Pierre Gasly

Gasly: Είμαι απλά χαρούμενος που είμαι ζωντανός

Next Article

Horner: Τεράστιο λάθος η απονομή κανονικών βαθμών

Related Posts