Έντονοι προβληματισμοί στην Mercedes για την απόδοση της W13

Mercedes
2022 Bahrain Grand Prix, Friday – LAT Images

Lewis Hamilton και George Russell έμειναν απογοητευμένοι από την απόδοση της Mercedes στην πρώτη ημέρα του εναρκτήριου Grand Prix της χρονιάς στο Μπαχρέιν, τονίζοντας ότι η γερμανική ομάδα είναι πολύ μακριά από τον ρυθμό τνω πρώτων.

Στην πρώτη επίσημη ημέρα του πρωταθλήματος της Formula 1, η ομάδα της Mercedes δεν έδειξε να έχει τον ρυθμό που έδειξαν Red Bull και Ferrari, με τον George Russell να είναι τέταρτος και τον Lewis Hamilton να κάνει μόλις τον ένατο ταχύτερο χρόνο του FP2.

O επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η Mercedes απέχει αρκετά από τις άμεσες αντιπάλους της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας είπα την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα τρέξουμε για τη νίκη εδώ. 

«Η Red Bull είναι πολύ μακριά από εμάς σε ρυθμό. Κάτι σαν οκτώ-εννέα δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερη. Κι η Ferrari είναι πάνω από μισό δευτερόλεπτο μπροστά από εμάς. Εμείς πρέπει να παλέψουμε με τις ομάδες που θα είναι πίσω τους. 

«Τα προβλήματα που έχουμε φέτος είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερα. Κι όσα προσπαθούμε για να τα λύσουμε δεν πετυχαίνουν. Φαίνεται πως χρειάζεται μάι ευρύτερη λύση, η οποία δεν θα έρθει σύντομα.»

Από την πλευρά του ο Russell, παρότι ήταν πιο ανταγωνιστικός από τον teammate του, έδειξε να προβληματίζεται αρκετά με τη σειρά του, με τον ρυθμό που έδειξε η W13 στις προσομοιώσεις αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να κρίνουμε από τον έναν γύρο, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει ακριβώς με τις άλλες ομάδες.

«Ο ρυθμός με πολλά καύσιμα είναι πιο αντιπροσωπευτικός. Κι εκεί είμαστε ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί από τους αντιπάλους μας, οπότε θα πρέπει να δούμε περισσότερο τα δεδομένα. Ίσως βρίσκεται εκεί κάποιος λόγος για την απόσταση που έχουμε, αλλά σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι με το μονοθέσιο που έχουμε.

«Δυσκολευόμαστε αρκετά με το μονοθέσιο κι είμαστε μακριά από Red Bull και Ferrari. Ακόμη κι ομάδες όπως η Alpha Tauri κι η Alfa Romeo είναι ταχύτερες από εμάς. Έχουμε να κάνουμε αρκετή δουλειά.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα, ότι μπορούμε για να ξεκλειδώσουμε το μονοθέσιο που πιστεύουμε ότι έχουμε, αλλά δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή. Κάθε βήμα που προσπαθούμε να πάρουμε, καταλήγει να μας φέρνει δύο βήματα πίσω. Αυτός ο περιορισμός θα πάρει καιρό για να διορθωθεί.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
30
Shares
Previous Article
Max Verstappen

GP Bahrain-FP2: Στην κορυφή ο Verstappen

Next Article
Marquez FP3

GP Ινδονησίας - FP3: H βροχή πρόλαβε τον Marquez

Related Posts