Επαίνεσε Leclerc και Sainz o Binotto για το ομαδικό τους πνεύμα

FERRARI F1 GP MESSICO – SABATO 06/11/2021 credit @Scuderia Ferrari Press Office

Ο επικεφαλής της Ferrari επαίνεσε τους οδηγούς της ομάδας για το ομαδικό πνεύμα που έδειξαν στο Grand Prix Μεξικού, ανταλλάζοντας δύο φορές θέσεις.

Ο Charles Leclerc βρέθηκε μπροστά από τον Carlos Sainz στο αρχικό στάδιο του αγώνα, παρά το ότι ο Μονεγάσκος τον ξεκίνησε δύο θέσεις πίσω από τον teammate του. Ο Ισπανός όμως είχε καλύτερο ρυθμό και έτσι δόθηκε εντολή στον Leclerc να του παραχωρήσει την θέση, ώστε να προσπαθήσει να προσπεράσει τον Pierre Gasly. Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε, με τον Sainz όμως να μην καταφέρνει τελικά να επικρατήσει του Γάλλου και έτσι προς το τέλος του αγώνα μείωσε πολύ τον ρυθμό του, ώστε να δώσει την πέμπτη θέση πίσω στον Leclerc. Έτσι, η Ferrari ξαναείδε τα μονοθέσιά της στις θέσεις πέντε και έξι, κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, επαίνεσε την ομαδική συμπεριφορά των δύο οδηγών, αναφέροντας ότι η αρχική ανταλλαγή ήταν κάτι που είχαν συζητήσει πριν τον αγώνα ως μια από τις πιθανές στρατηγικές:

«Είναι ένα σενάριο το οποίο συζητήσαμε το πρωί κατά την διάρκεια του συνηθισμένου meeting στρατηγικής. Ξέραμε ότι σε κάποιο σημείο του αγώνα, ίσως επειδή με κάποιο τρόπο θα είχαμε διαφορετική στρατηγική για τα δύο μονοθέσια, με το ένα να σταματά νωρίς και το άλλο αργότερα, εκείνο που θα σταματούσε αργότερα θα είχε μειονέκτημα όσον αφορά τα ελαστικά προς το τέλος του αγώνα. Έτσι, ξέραμε ότι αυτό θα μπορούσε να μας δώσει μια ευκαιρία να περάσουμε τον οδηγό που ήταν πιο μπροστά, τον Gasly.

«Αυτό όμως ήταν μόνο στα χαρτιά και είπαμε ότι κάνοντας αυτό, θα είχαμε ευνοήσει έναν από τους δύο οδηγούς. Έτσι πραγματοποιήσαμε τα pit stops όπως έγιναν με στόχο να περάσουμε τον Gasly και να αλλάξουμε τις θέσεις πίσω αν αυτό δεν δούλευε και το κάναμε. Επομένως νομίζω ότι υπήρξε καλό ομαδικό πνεύμα.»

«Η συνεργασία μεταξύ των δύο οδηγών – ο τρόπος με τον οποίο αυτή έχει διαχειριστεί από την ομάδα, είναι μέχρι στιγμής πολύ καλή. Δεν είναι εύκολο όταν είσαι έξι, επτά δευτερόλεπτα μπροστά να μειώσεις τόσο πολύ την ταχύτητά σου για να αλλάξεις ξανά και να δόσεις πίσω την θέση. Το καλύτερο όμως πράγμα είναι ότι και οι δύο κατανόησαν την κατάσταση εκείνη την στιγμή.»

Πηγή: RaceFans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
11
Shares
Previous Article
Hamilton

Hamilton: O Bottas άνοιξε την πόρτα στον Verstappen

Next Article
Marquez Βαλένθια

Εκτός και στη Βαλένθια ο Marquez, χάνει και το τεστ της Χερέθ

Related Posts