Επανεξέταση του συμβάντος Hamilton – Verstappen την Πέμπτη

NORTHAMPTON, ENGLAND – JULY 18: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda makes a pitstop during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 18, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202107180281 // Usage for editorial use only //

Η FIA ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επανεξέταση (review) του συμβάντος μεταξύ Hamilton και Verstappen την ερχόμενη Πέμπτη, στα πλαίσια του Grand Prix Ουγγαρίας.

Οι Mercedes και Red Bull έχουν κληθεί να εμφανιστούν ενώπιω της επιτροπής των αγωνοδικών, μετά από σχετική αίτηση των Αυστριακών για επανεξέταση του συμβάντος.

Με βάση ρεπορτάζ του The-Race.com, φαίνεται ότι η ομάδα κατέθεσε το αίτημα αυτό την περασμένη Παρασκευή, καθώς θεωρεί ότι η τιμωρία του Lewis Hamilton για την πρόκληση της σύγκρουσης που έστειλε τον Max Verstappen να συγκρουστεί με τις μπαριέρες με 51G ήταν πολύ χαλαρή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ακρόαση για επανεξέταση ενός συμβάντος και των επακόλουθων ποινών πραγματοποιείται μόνο όταν μια από τις εμπλεκόμενες πλευρές παρουσιάζει κάποιο νέο στοιχείο, το οποίο υποστηρίζει όσα πιστεύει εκείνη. Τα δεδομένα αυτά πρέπει να είναι «νέα» όσον αφορά την υπόθεση και να μην ήταν διαθέσιμα στους αγωνοδίκες κατά την πρώτη εξέταση του συμβάντος.

Παρόλο που η ακρόαση αυτή αφορά την επαναεξέταση, δεν είναι δεδομένο ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί και ότι η υπόθεση θα ξανανοίξει. Οι αγωνοδίκες θα λάβουν υπόψην τους τα νέα δεδομένα που θα καταθέσει η Red Bull και θα κρίνουν αν θα συνεχιστεί η εν λόγω διαδικασία, ώστε να επανατοποθετηθούν αν το κρίνουν απαραίτητο.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί έτσι στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος), την Πέμπτη, 29 Ιουλίου.

Πηγή: The-Race.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
6
Shares
Previous Article

Μαχητικός ο Περιστεράς στο Assen

Next Article
Ott Tanak Testing Toyota Yaris WRC In Rally Acropolis Stage 2019

Rally Ακρόπολις: Τι θα πρέπει να προσέξουμε στις ειδικές διαδρομές

Related Posts