Η Mercedes θα γιορτάσει τα 125 χρόνια του motorsport «ντύνοντας» τις W10 σε ένα επετειακό livery στο Grand Prix της Γερμανίας.

Το φετινό GP στο Hockenheim έχει ως χορηγό επωνυμίας τη Mercedes, η οποία πρακτικά διασφάλισε την διεξαγωγή του για ακόμα μία χρονιά.

Με αφορμή αυτό και το γεγονός ότι έχουν περάσει 125 χρόνια από τον πρώτο αγώνα με αυτοκίνητα στην ιστορία, στον οποίο κέρδισε ο κινητήρας του Gottlieb Daimler, η γερμανική εταιρεία θα προσδώσει χαρακτήρα επετειακό στο τριήμερο, επιλέγοντας να αγωνιστεί με ένα ειδικό livery που θα γιορτάζει αυτό το ορόσημο στην ιστορία του σπορ.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε σχετικά:

«Ο φετινός αγώνας είναι ιδιαίτερος: είμαστε χορηγός επωνυμίας του Mercedes-Benz Grand Prix Γερμανίας, και θα είναι ο 200ός μας στη Formula 1.

«Επίσης, θα γιορτάσουμε και μία σημαντική επέτειο στο Hockenheim: τα 125 χρόνια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το 1894, ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην ιστορία έλαβε χώρα από το Παρίσι με κατεύθυνση τη Ρουέν και το αυτοκίνητο που κέρδισε είχε κινητήρα κατασκευής Gottlieb Daimler.

«Είναι αρχής μίας παράδοσης στο motorsport που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και είμαστε τρομερά περήφανοι που γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας.

«Θα έχουμε ένα επετειακό livery για να τιμήσουμε την κληρονομιά μας.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X