Επικεφαλής για τη θέση του CEO της Alpine F1 o Davide Brivio

Σε μία κίνηση-βόμβα ο Davide Brivio αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα CEO στην ομάδα της Alpine. Αλλαγή καθηκόντων και για τον Marcin Budkowski, προς αποχώρηση από τον ρόλο του team principal ο Cyril Abiteboul.

Μετά από έξι σεζόν κι ένα άκρως επιτυχημένο πέραμα από την ομάδα της Suzuki στο πρωτάθλημα του MotoGP, o Davide Brivio αναμένεται να αλλάξει στρατόπεδο και να μεταφερθεί στην ομάδα της Alpine, όπου θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ομάδας.

Σημαντικό ρόλο στην μετακίνηση αυτή, έπαιξαν οι πολύ στενές σχέσεις που έχει ο Ιταλός με τον νέο CEO της Renault, Luca de Meo, όταν ο ίδιος βρισκόταν στη Yamaha, η οποία είχε την υποστήριξη της Fiat, με τον De Meo να αποτελεί διευθυντή μάρκετινγκ στην ιταλική φίρμα.

Ο Brivio συνετέλεσε τα μέγιστα για την επιστροφή της Suzuki στην κορυφή του MotoGP, με την ιαπωνική ομάδα να κάνει το νταμπλ, κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα των ομάδων και τον Joan Mir να παίρνει τον τίτλο στους αναβάτες, μόλις στη δεύτερή του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Η ανακοίνωση της μεταγραφής του Brivio αναμένεται να γίνει αύριο, Πέμπτη, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για τον αντικαταστάτη του.

Αυτή είναι η τελευταία και πιο σημαντική από τις πολλές αλλαγές που έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην διοίκηση της Renault και ιδιαίτερα στο αγωνιστικό κομμάτι της, μέρος της οποίας ήταν κι η μετονομασία της ομάδας σε Alpine. Πιο συγκεκριμένα, ο Jerome Stoll αποχώρησε από τη θέση που είχε ως πρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος, ενώ ο Marcin Budkowski προήχθηκε σε διευθυντική θέση εντός της Renault.

Πληροφορίες του racer.com αναφέρουν επίσης, ότι ο Πολωνός θεωρείται επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του Cyril Abiteboul, ο οποίος παρότι έχει εκφράσει την θέληση να παραμείνει στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας, έχει εδώ και μερικούς μήνες αυξημένα καθήκοντα, καθώς έχει αναλάβει την διεύθυνση όλου του brand της Alpine. Ο Budkowski έχει σημαντική εμπειρία στην Formula 1, έχοντας υπάρξει επι ετών επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της παγκόσμιας ομοσπονδίας για το πρωτάθλημα, ενώ η μετακίνησή του στη Renault το 2018, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, με τις αυριανές ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει η Renault, θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ιεραρχία που θα επικρατήσει ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Λ. Αυγενάκης: «Η Ελλάδα και στο motorsport προνοεί πλέον και δημιουργεί γεγονότα, δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις»

Next Article

Rally Dakar - 5η Μέρα: De Villiers την ειδική, καταστροφή για Loeb

Related Posts