Ο Andreas Seidl θα αναλάβει τα ηνία της McLaren στον τομέα της Formula 1, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα σήμερα η βρετανική εταιρεία.

Με την McLaren να προχωρά σε ριζικές αναδιαρθρώσεις σε κάθε τομέα, η πρόσληψη Seidl για το πόστο του επικεφαλής του προγράμματός στην F1 είναι ακόμα ένα κομμάτι στο «παζλ» για τους Βρετανούς.

Ο ίδιος ηγείτο του προγράμματος της Porsche στο WEC μέχρι και την αποχώρησή της από τον θεσμό το 2017, ενώ τώρα αναμενόταν να λάβει νέο πόστο εντός της γερμανικής φίρμας.

Παρόλα αυτά, ο CEO της McLaren, Zak Brown, μπόρεσε να αποσπάσει την υπογραφή του και ο Seidl, που έχει και θητεία με τη BMW Sauber ως το 2009, δηλώνει έτοιμος για αυτήν την πρόκληση:

«Αυτή είναι μεγάλη πρόκληση και ένα μεγάλο προνόμιο, και είμαι προετοιμασμένος για αυτό. Είναι ξεχωριστό και σε εμπνέει το να έχεις την ευκαιρία να συνεισφέρεις στην κληρονομιά της McLaren.

«Η McLaren έχει το όραμα, την ηγεσία και την εμπειρία αλλά, πιο σημαντικό απ’ όλα, τους ανθρώπους για να επιστρέψει στην κορυφή, και αυτός θα είναι ο στόχος μου.»

Από τη μεριά του, ο Brown τόνισε τη σημασία αυτής της προσθήκης στο team:

«Είμαστε πανευτυχείς που ο Andreas θα έρθει στη McLaren για να ηγηθεί του τεχνικού και λειτουργικού προγράμματός μας στην F1. Αυτή είναι μία σημαντική προσθήκη σε δύο επίπεδα.

«Αρχικά, αυτή η κίνηση αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο πλάνο που έχουμε για την ανάκαμψή μας στην F1 και στην μακροπρόθεσμη αφοσίωση που έχουμε προς το σπορ. Έπειτα, το να υπάρχει μία ηγεσία στο πρόγραμμά μας στην F1 είναι βασικό κομμάτι της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της McLaren Racing, που στοχεύει στο να επεκταθεί και σε άλλες μορφές motorsport εν καιρώ.

«Ο Andreas είναι εξαιρετικά ικανός ηγέτης με επιτυχίες σε όσα έχει ασχοληθεί, και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles