Επικεφαλής της Williams o James Vowles

H Williams έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας πως ο James Vowles αποχωρεί από την Mercedes μετά από 13 σεζόν κι αναλαμβάνει την κενή θέση του team principal στην βρετανική ομάδα.

Με την αναμονή για την έναρξη της σεζόν να έχει κορυφωθεί, καθώς είχε ήδη ανακοινωθεί η ημερομηνία παρουσίασης της ομάδας στις 6 Φεβρουαρίου, η Williams είχε μείνει χωρίς ηγεσία, καθώς δεν είχε αναπληρωθεί ο Jost Capito που αποχώρησε από το Grove στο τέλος του περασμένου έτους.

Αυτό ίσχυε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς η Williams ανακοίνωσε επίσημα πως τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή θα αναλάβει ο James Vowles, εκπλήσσοντας άπαντες στο paddock της Formula 1. Ο Βρετανός αποχωρεί από την Mercedes στην οποία υπήρξε βασικό στέλεχος από την είσοδο της γερμανικής φίρμας το 2010, ενώ ήταν από τους ιθύνοντες της ομάδας τόσο στις οκτώ συνεχόμενες χρονιές των τίτλων της, όσο και στο τιτάνιο κατόρθωμα της προγόνου της, την ομάδα της Brawn που κατέκτησε και τους δύο παγκόσμιους τίτλους στην μοναδική της χρόνια στην F1, το 2009.

Με τις ευλογίες της Mercedes και του επικεφαλής της, Toto Wolff, o Vowles θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν. Φυσικά, η μετακίνηση του πρώην βασικού στελέχους της Mercedes στην Williams, ενώ υπάρχει ήδη η συνεργασία στην παροχή των μονάδων ισχύος, δείχνει ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι και πάλι ισχυρές, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της σπουδαίας βρετανικής ομάδας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί κι ο αντικαταστάτης του FX Demaison στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
10
Shares
Previous Article
F1

Οι ημερομηνίες των παρουσιάσεων των ομάδων της F1 για το 2023

Next Article
Kalle Rovanpera Toyota Yaris GR Rally1 Rally Monte Carlo

WRC - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την σεζόν του 2023

Related Posts