Επικυρώθηκε η απονομή βαθμού για ταχύτερο γύρο στην F1

H επιτροπή της F1 αποφάνθηκε θετικά για την εισαγωγή της απονομής βαθμού στον οδηγό που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στην σημερινή ψηφοφορία των μελών της επιτροπής της Formula 1 υπήρχε ομόφωνη συμφωνία κι έτσι εγκρίθηκε και τυπικά η εισαγωγή της απονομής ενός βαθμού στον οδηγό που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παρόλα αυτά ο οδηγός αυτός θα πρέπει να τερματίσει στη βαθμολογούμενη δεκάδα για να λάβει το μπόνους αυτό.

Μετά την ψήφιση της αλλαγής των κανονισμών ο διευθυντής των θεμάτων της F1 για την παγκόσμια ομοσπονδία, Ross Brawn ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μαζί με την FIA είμαστε αποφασισμένοι να εξετάσουμε ιδέες και λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν το θέαμα, κρατώντας παράλληλα την ταυτότητα του σπορ.

«Νιώσαμε πως με αυτή την επανένταξη, 60 χρόνια μετά, κάνουμε ένα βήμα για αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε εξετάσει αυτή τη λύση, που απεικονίζει το αποτέλεσμα μιας λεπτομερής έρευνας σε οπαδούς ανά τον κόσμο, για αρκετούς μήνες.

«Πόσες φορές έχουμε ακούσει τους οδηγούς να ρωτάνε στην ενδοεπικοινωνία για το ποιος οδηγός έχει τον ταχύτερο γύρο; Πλέον δεν θα είναι απλά ένα θέμα για τα ρεκόρ ή το πρεστίζ των οδηγών, αλλά θα δώσει ένα ισχυρό κίνητρο που θα κάνει το τέλος ενός αγώνα πιο ενδιαφέρον. Μερικές φορές είναι χρήσιμο να θυμίζουμε στον εαυτό μας την κληρονομιά του σπορ για να προχωρήσουμε στο μέλλον.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Τι μάθαμε από το Grand Prix του Κατάρ

Next Article

Αεροδυναμική 101: Downforce και drag

Related Posts