Ανακοινώθηκαν οι επιλογές ελαστικών για το GP του Μονακό

Η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα τις επιλογές οδηγών κι ομάδων για τα ελαστικά που θα έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό.

Στην πίστα όπου θα κάνει την εμφάνιση της για πρώτη φορά σε Grand Prix η νέα, ροζ hypersoft γόμα της Pirelli, οι ομάδες έδειξαν ότι θα αποτελέσει και τη βασική γόμα με την οποία θα αγωνιστούν το τετραήμερο 24-28 Μαΐου.

Με δεδομένη τη χαμηλή φθορά στους δρόμους του πριγκιπάτου, δεν προκαλεί εντύπωση, ότι οι ομάδες διάλεξαν αρκετά σετ της hypersoft, με τις Red Bull, Williams και Renault να παίρνουν τον μέγιστο αριθμό με 11 σετ.

Από την άλλη, Mercedes και Ferrari κινήθηκαν πιο συντηρητικά με τους οδηγούς της Scuderia να παίρνουν 10 σετ hypersoft, 2 σετ supersoft κι 1 σετ soft και αυτούς της Mercedes να έχουν 9 σετ hypersoft, έχοντας όμως εναλλακτικές στα 4 υπόλοιπα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις επιλογές ελαστικών για το Grand Prix του Μονακό στο παρακάτω infographic της Pirelli.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

Υπεύθυνος MotoGP

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακολουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.