Οι φήμες περί αντικατάστασης του Daniil Kvyat από τον Pierre Gasly, από το GP της Μαλαισίας κι έπειτα, επιβεβαιώθηκαν άμεσα, δια στόματος Franz Tost.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας της Faenza δήλωσε σχετικά: «Η Toro Rosso καθιερώθηκε από τη Red Bull ώστε να φέρνει νέους από το Πρόγραμμα Νέων της στη F1 και αυτό κάνουμε, δίνοντας στον Pierre αυτή την ευκαιρία.

«Είναι ο επόμενος στη σειρά της Red Bull για αυτή την ευκαιρία και έδειξε πως το αξίζει, έχοντας πάρει τον τίτλο του GP2 το 2016 και φέτος όντας πολύ ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα Super Formula της Ιαπωνίας.

«Έχει πραγματικά μια καλή πιθανότητα να κερδίσει τον τίτλο, καθώς είναι μόλις μισό βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο.

«Η αλλαγή των οδηγών μας δίνει μια ευκαιρία να λάβουμε μια περισσότερο εμπεριστατωμένη απόφαση, σχετικά με τις επιλογές μας στους οδηγούς το 2018. Για πολλούς λόγους, κάποιοι λόγω τεχνικών προβλημάτων, μα κάποιοι όντας λάθη που έκανε εκείνος, ο Daniil δεν έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες μέχρι τώρα φέτος, γι’ αυτό τον απομακρύνουμε για τους επόμενους αγώνες.

«Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε περαιτέρω τον Pierre στην πίστα, κατά τη διάρκεια ενός κανονικού αγωνιστικού τριημέρου».

Πηγή: gpupdate.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X