Επίσημο: Έρχεται το GP Βιετνάμ από το 2020

Σήμερα έγινε επίσημη η διεξαγωγή του GP Βιετνάμ από το 2020, ενώ παρουσιάστηκε και η χάραξη της πίστας στο Ανόι.

Η πίστα θα έχει μήκος 5.565 μέτρα, και θα είναι στους δρόμους του Ανόι. Η μεγαλύτερη ευθεία της πίστα θα φτάνει τα 1,5 χιλιόμετρα, με τις πρώτες προσομοιώσεις να αναφέρουν ότι η τελική θα φτάνει τα 335 χλμ/ώρα.

Η στροφές 1 και 2 εμπνεύστηκαν από τις το πρώτο σύμπλεγμα στροφών του Nurburgring. Επίσης η έξοδος της στροφής 12 θα θυμίζει αρκετά την Ste. Devout του GP Μονακό.Επιπλέον το τελευταίο κομμάτι της πίστα θυμίζει τα S της πίστα της Suzuka.

Το GP Βιετνάμ είναι ο πρώτος αγώνας που προστίθεται στο καλεντάρι της F1 από τότε που ανέλαβε η Liberty Media.

Η ανακοίνωση της Liberty Media ανέφερε: «Το πρώτο Grand Prix Βιετνάμ παρουσιάζει την προσπάθεια που γίνεται στην Ασία όπου υπάρχουν ήδη εδραιωμένοι αγώνες όπως της Σιγκαπούρης, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

«Επίσης συμβολίζει την προσπάθεια της F1 να επεκτείνει την παγκόσμια προβολή του σπορ και να βρει νέο κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Ο Chase Carey πρόσθεσε: «Από τότε που εμπλακήκαμε στο άθλημα το 2017, μιλούσαμε για επέκταση σε νέες πόλης έτσι ώστε να αυξήσουμε την απήχηση της Formula 1 και το GP Βιετνάμ είναι η υλοποίηση αυτού.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στο Hanoi, μία από τις πιο συναρπαστικές πόλης του κόσμου με τόσο πλούσια ιστορία και ένα υπέροχο μέλλον μπροστά της.

«Αυτή είναι η τέλεια σύνθεση για αγώνα F1 και ανυπομονώ να γίνει το highlight του πρωταθλήματος.»

Η πίστα θα έχει ιδιωτική χρηματοδότηση, με τον αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Vingroup, Nguyen Viet Quang, να δηλώνει: «Είμαστε ευχαριστημένοι που βλέπουμε ότι η προσπάθεια μας με την Formula 1 να κλείσουμε μία συμφωνία απέδωσε καρπούς.

«Ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της συνεργασίας ήταν ότι δεν θα δείχναμε την πόλη του Hanoi αλλά να παρουσιάζαμε και έναν ενδιαφέρον αγώνα για τους θεατές της F1 στο Βιετνάμ και παγκόσμια.»

Τώρα μένει να δούμε αν το GP Βιετνάμ θα αντικαταστήσει κάποιον από τους υπάρχοντες αγώνες στο καλεντάρι της Formula 1.

Η χάραξη της πίστας:

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
22
Shares
Previous Article

Αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για την F1 Porsche και Lamborghini

Next Article

F1: Το πρόγραμμα του Grand Prix Βραζιλίας

Related Posts