Επίσημο: Norris-Sainz το δίδυμο της McLaren για το 2019

Spa-Francorchamps, Belgium. Friday 24 August 2018. Lando Norris, McLaren MCL33. Photo: Andy Hone/McLaren ref: Digital Image _ONZ0281

Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι ο Stoffel Vandoorne θα αποτελεί παρελθόν από την McLaren στο τέλος της σεζόν ήρθε η ανακοίνωση ότι ο Lando Norris θα πλαισιώσει τον Carlos Sainz στην Βρετανική ομάδα από το 2019.

Ο Norris αποτελούσε μέλος της ομάδας από τις αρχές του 2017, ως μέλος της ακαδημίας των νέων οδηγών της, με τον επίσημο ρόλο του να είναι δοκιμαστής και οδηγός προσομοίωσης. Από τότε έχει κάνει αρκετή δουλειά στον προσομοιωτή, ενώ έχει οδηγήσει στο τεστ του Abu Dhabi το 2017, στην Ισπανία και στην Ουγγαρία φέτος. Επίσης φέτος έχει οδηγήσει στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Βελγικού και του Ιταλικού Grand Prix.

Από μεριάς McLaren ο Zak Brown, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ποιος θα συμπληρώσει το οδηγικό μας line-up για την επόμενη χρονιά.

«Πιστεύουμε ότι ο Lando είναι ένα σπουδαίο ταλέντο, με μεγάλες δυνατότητες, τον οποίο σκόπιμα κρατήσαμε στην McLaren γι’αυτόν τον λόγο. 

«Ξέρουμε ήδη πόσο γρήγορος είναι, μαθαίνει γρήγορα, και έχει ώριμο τρόπο σκέψης. Βλέπουμε κάποια μεγάλη δυναμική στο μεταξύ μας μέλλον. Η επένδυση που κάναμε στην εκκολαπτόμενη καριέρα του με την δουλειά στον προσομοιωτή και με τις δοκιμές με το μονοθέσιο τις οποίες άξιζε, καθώς έδειχνε την αξία τόσο πίσω από το τιμόνι αλλά και με τους μηχανικούς.»

Ο Norris από την μεριά του δήλωσε: «Το να ανακοινώνεσαι ως επίσημος οδηγός της McLaren είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ωστόσο, είμαι μέλος της ομάδας εδώ και αρκετό καιρό, αυτή είναι μία ιδιαίτερη στιγμή, μία στιγμή που ήλπιζα να γίνει στην πραγματικότητα.»

Πηγή: mclarean.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Τέλος στη συνεργασία του Vandoorne με τη McLaren από το 2019

Next Article

Κοντά σε επιστροφή στην Toro Rosso ο Kvyat

Related Posts