Επίσημο: Στη Haas ο Kevin Magnussen

Kevin Magnussen (DEN) Renault Sport F1 Team. United States Grand Prix, Thursday 20th October 2016. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.

O Kevin Magnussen θα βρίσκεται στο πλευρό του Romain Grosjean το 2017 στη Haas, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα.

Ο Δανός θα αντικαταστήσει τον Esteban Gutierrez, ο οποίος επιβεβαίωσε νωρίτερα πως δεν θα βρίσκεται στην αμερικανική ομάδα την επόμενη σεζόν.

Αυτό σημαίνει πως ο Magnussen θα αγωνιστεί σε τρίτη διαφορετική ομάδα μέσα σε ισάριθμες σεζόν στην F1, καθώς το 2014 ήταν στη McLaren και φέτος στη Renault.

«Είναι μία φανταστική ευκαιρία και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος της Haas F1 Team,» δήλωσε μεταξύ άλλων ο οδηγός.

«Έχω πίστη στις οδηγικές μου ικανότητες, αλλά είμαι και αρκετά αισιόδοξος για το τι μπορεί να κάνει η Haas F1 Team στη δεύτερη της σεζόν στην F1 και έπειτα.

«Ο Gene Haas ξεκίνησε την προσπάθειά του στην F1 με ένα πολύ ισχυρό όραμα και έχοντας διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα. Τα καταφέρνει και τα πάει καλά. Είχα μία πολύ καλή θέση φέτος, και ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από τιμόνι του μονοθέσιου της επόμενης χρονιάς, της VF-16.»

Ο Δανός απέρριψε την πρόταση της Renault για επέκταση της συνεργασίας τους ώστε να βρεθεί στην Haas, κι ενώ η ανακοίνωση δεν αναφέρει τη διάρκεια του συμβολαίου, φαίνεται πως θα είναι διετές.

«Από τη στιγμή που αρχίσαμε να ψάχνουμε οδηγούς ο Kevin Magnussen ήταν στη λίστα μας,» δήλωσε ο Gene Haas.

«Έχει καταφέρει πολλά σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, και πιστεύουμε πως μπορεί να κάνει πολλά μαζί μας.

«Η δεύτερη μας σεζόν στο σπορ μας επιφυλάσσει νέες προκλήσεις, και πιστεύουμε πως η συνεργασία Kevin και Romain θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να ωριμάσουμε.»

Παράλληλα, στην ανακοίνωση, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Guenther Steiner έπλεξε το εγκώμιο του Gutierrez: «Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στον Esteban Gutierrez για τη σκληρή δουλειά που έκανε. Ο χρόνος που πέρασε με τη Ferrari ήταν πολύ ωφέλιμος και για εμάς, καθώς μας βοήθησε να μάθουμε και τη δική της μεθοδολογία και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη συνεργασία μας.»

«Αυτός κι ο Romain πίεζαν ο ένας τον άλλον και είναι από κοινού υπεύθυνοι για την επιτυχία που γνωρίσαμε στην πρώτη μας σεζόν.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Μεγαλύτερη συνοχή στις ποινές ζητά από τη FIA ο Alonso

Next Article

Σοκαρισμένος ο Kallio από τη διαφορά του με τους πρώτους

Related Posts