Επίσημο: Στην Toyota o Tanak

Η Toyota επιβεβαίωσε σήμερα τον Ott Tanak ως οδηγός της για τον 2018 ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο Kaj Lindstrom θα αναλάβει χρέη αγωνιστικού διευθυντή από το Rally Αυστραλίας.

Πριν λίγες μέρες η Toyota ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει με 2 Yaris WRC στο Rally Αυστραλίας, με τον Juho Hanninen να είναι εκτός πλάνων της ομάδας. Ωστόσο, ο Tommi Makinen είχε δηλώσει ότι η ομάδα του θα συνεχίσει με τρία αυτοκίνητα το 2018.

Ο συνοδηγός του Hanninen, Kaj Lindstrom, θα αλλάξει πόστο από το Rally Αυστραλίας αφού από το δεξί bucket του Yaris WRC θα γίνει αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας. Το κενό του Hanninen θα καλύψει ο Ott Tanak, που θα έχει ως teammates τους Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi.

«Ήμαστε χαρούμενη που θα έχουμε τον Ott στην ομάδα, τον θέλαμε εδώ και αρκετό καιρό. Αντιπροσωπεύει τον τέλειο συνδυασμό εμπειρίας και νιάτων, μαζί με το σωστό μέταλλο κάτι που σημαίνει ότι θα δεθεί με την ομάδα μας πολύ καλά. Όπως και το Yaris WRC, έτσι και ο Ott ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες φέτος, είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία δυνατή συνεργασία με ταχύτητα και σταθερότητα σε όλες τις επιφάνειες.

«Επίσης θέλω να συγχαρώ τον Kaj για τον νέο του ρόλο. Μία από τις καλύτερες αναμνήσεις μου από την καριέρα μου είναι η νίκη μας στο Μόντε Κάρλο, με την εμπειρία που έχω με την συνεργασία μαζί του από τότε, ξέρω ότι ο Kaj θα είναι ο κορυφαίος επαγγελματίας και ξέρω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ομάδας.

«Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Juho για όλη την προσφορά του στην ομάδα. Θα είναι για πάντα μέλος της οικογένειας μας, και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο που βρισκόμαστε σήμερα,» δήλωσε ο Tommi Makinen.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles