Επίσημη ακύρωση Rally Γερμανίας & αλλαγή ημερομηνίας Rally Σαρδηνίας

Επισημοποιήθηκαν σήμερα δύο ακόμα αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα του WRC, με το ιταλικό Rally να διεξάγεται τελικά τρεις εβδομάδες νωρίτερα, προκειμένου να μην συμπέσει με τον αγώνα της F1 στην Imola, ενώ οι φήμες επιβεβαιώθηκαν για το Rally Γερμανίας, το οποίο και ακυρώθηκε.

To Rally Σαρδηνίας θα διεξαχθεί πλέον από τις 8 με 11 Οκτωβρίου, ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου, μια ημερομηνία που είχε ξαναλλάξει από το πραγματικό αρχικό πλάνο λόγω της πανδημίας. Η αλλαγή έγινε για να μην συμπέσει το Rally με το Grand Prix της Formula 1, το οποίο θα διεξαχθεί στην Imola εκείνες τις ημέρες, ώστε να μην υπάρχει ακόμα περισσότερος κόσμος στην ευρύτερη περιοχή, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα το αίτημα για την αλλαγή αυτή έγινε από την διοργανώτρια αρχή του αγώνα, Automobile Club d’Italia (ACI Sport εν συντομία), αμέσως μετά από την επισημοποίηση της ακύρωσης του Rally Γερμανίας, η οποία έγινε νωρίτερα σήμερα. Το γερμανικό event ήταν προγραμματισμένο για τις 15 με 18 Οκτωβρίου, με μειωμένη διάρκεια/έκταση, όμως οι περιορισμοί της κυβέρνησης για συγκεντρώσεις μόνο μέχρι και 350 ατόμων την φορά, οδήγησαν στην ακύρωσή του. Αυτό δημιούργησε ένα κενό ημερών, κάτι που έκανε δυνατή την μετακίνηση του ιταλικού αγώνα.

Η σεζόν επανεκινεί με το Rally Εσθονίας, 4 με 6 Σεπτεμβρίου, μετά από διακοπή περίπου πέντε μηνών.

Πηγή: DirtFish.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Η Renault αποσύρει την έφεση κατά της απόφασης για την Racing Point

Next Article

GP Βελγίου - FP1: 1-2 η Mercedes, τρίτος από κοντά ο Verstappen

Related Posts