Επίσημη η συνεργασία Honda – Aston Martin

Η συνεργασία της Honda με την Aston Martin επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα το πρωί της Τετάρτης με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν την κοινή τους πορεία από το 2026.

Μπορεί η Honda να αποχώρησε από την πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη που παρείχε στην Red Bull, στο τέλος του 2021 και η συμφωνία των Ταύρων με την Ford από το 2026 να ολοκλήρωσε και τυπικά την συνεργασία τους που θα βρίσκεται σε ισχύ για άλλα τρία χρόνια, όμως η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίσει την πορεία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ακούγονταν τις περασμένες εβδομάδες, η Honda ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την ομάδα της Aston Martin, αρχής γενομένης από το 2026, όταν και θα μπουν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος.

Έτσι, η ομάδα που κατοικοεδρεύει στο Silverstone θα έχει πρακτικά αυτόνομη εργοστασιακή υποστήριξη για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ ο υπεύθυνος του αγωνιστικού προγράμματος της Honda, Koji Watanabe, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει παροχή μονάδων ισχύος σε άλλη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Honda, έγινε γνωστό ότι η Mercedes θα συνεχίσει την προμήθεια κινητήρων, κιβωτίων και πίσω αναρτήσεων στην Aston Martin μέχρι το τέλος της τωρινής εποχής των μονάδων ισχύος, το 2025.

Τέλος, με την ανακοίνωση αυτή ολοκληρώνεται και τυπικά η θέση των έξι εταιρειών που έχουν συμφωνήσει με την παγκόσμια ομοσπονδία για την παρουσία τους ως προμηθεύτριες κινητήρων με τους νέους κανονισμούς. Η επιστροφή της Honda, η έναρξη του προγράμματος της Audi με την Sauber και η εμπορική συνεργασία της Ford με την Red Bull, ολοκληρώνουν ένα σύνθετο παζλ προμηθευτών για το μέλλον της Formula 1.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Τα έψαλλε στους οδηγούς ο Domenicali

Next Article

Φύγαμε για Mythical Cars Rally!

Related Posts