Επίσημο: Διαζύγιο Honda-Pedrosa

H ομάδα της Repsol Honda ανακοίνωσε την απόφαση της να μην συνεχίσει την συνεργασία της με τον Dani Pedrosa από το 2019. Μετά από 13 χρόνια συνεργασίας οι δρόμοι του Dani Pedrosa και της εργοστασιακής ομάδας της Honda στο MotoGP θα χωρίσουν.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα, η απόφαση για τον τερματισμό της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι κοινή, ενώ ο Ισπανός αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του σε νέα ομάδα από την επόμενη σεζόν. Πρώτο φαβορί είναι η Angel Nieto, η οποία αναμένεται να γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha.

Ο Dani Pedrosa μίλησε για την ολοκλήρωση της καριέρας του στην Repsol Honda, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω το HRC για όλα αυτά τα χρόνια και τις επιτυχίες που γνωρίσαμε μαζί. Έχω μεγαλώσει κι ωριμάσει όχι μόνο σαν αναβάτης αλλά και ως άνθρωπος μαζί με αυτή την ομάδα.

«Θα έχω το HRC στην καρδιά μου και θα έχω πολύ καλές και δυνατές αναμνήσεις. Όμως στη ζωή χρειάζονται συνεχώς νέες δοκιμασίες και νιώθω ότι είναι καιρός για μια αλλαγή.»

Για λογαριασμό του HRC, μίλησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Yoshishige Nomura, που ανέφερε σχετικά: «Σήμερα είναι μια λυπηρή μέρα για όλους εμάς. Εκφράζοντας όλο το HRC, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Dani για την σκληρή κι άκρως επιτυχημένη δουλειά που προσέφερε και για να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για τις σχεδόν δύο δεκαετίες που βρέθηκε κοντά μας.

«Του ευχόμαστε να έχει τα καλύτερα με τύχη κι επιτυχίες στο μέλλον.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

Υπεύθυνος MotoGP

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακοουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.