Επίσημο: Επιστροφή του MotoGP στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2022!

Σε μία ανακοίνωση-βόμβα η Dorna ανακοίνωσε την επιστροφή του πρωταθλήματος του MotoGP στη Βραζιλία με τον αγώνα να αναμένεται να διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2022.

H επιστροφή του MotoGP επί Βραζιλιανικού εδάφους μετά από το 2004 και τον τελευταίο αγώνα που έγινε στην πίστα της Τζακαρεπακουά, θα γίνει στη πίστα που κατασκευάζεται στα προάστια της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το Rio Motorpark, όπως θα είναι η πλήρης ονομασία του χώρου της πίστας, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι στο 2021, ενώ η τελική χάραξη του αυτοκινητοδρόμιου θα έχει συνολικό μήκος 4,5 χιλιομέτρων. Οι άνθρωποι της Dorna υπολογίζουν τη διάρκεια του γύρου στο ένα λεπτό και 38 δευτερόλεπτα.

Η συνεργασία της Dorna με τους υπεύθυνους της πίστας θα έχει συνολική διάρκεια πέντε ετών με οψιόν επέκτασης και πέρα από το 2026, που θα λήξει η κύρια φάση του συμβολαίου.

Image

Η χάραξη της πίστας Πηγή: MotoGP/Twitter

Η εισαγωγή ενός αγώνα στη Βραζιλία γίνεται στα πλαίσια της επέκτασης του προγράμματος του MotoGP σε 22 αγώνες από το πρωτάθλημα του 2022. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι της Dorna εξετάζουν και την διακοπή ενός ή δύο από τους 4 συνολικά αγώνες που γίνονται στην Ισπανία, ώστε να μπορέσουν να εισαγάγουν άλλες 2 χώρες στο πρόγραμμα.

Ακλόνητο φαβορί για την είσοδο στο πρωτάθλημα του 2022 είναι κι η Πορτογαλία με την πίστα του Αλγκάρβε στη νότια Πορτογαλία να αναμένεται κι αυτή να ανακοινωθεί ως μελλοντικός προορισμός του MotoGP, στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles