Επίσημο: Η Citroen αποχωρεί άμεσα από το WRC

H Citroen ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση της από το WRC, μετά και την απόφαση του Sebastien Ogier να αποχωρήσει από την Γαλλική ομάδα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γαλλική μάρκα ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ως επακόλουθο της απόφασης του Sebastien Ogier να φύγει από την Citroen Racing στο τέλος του 2019, η Citroen αποφάσισε να βάλει τέλος στο πρόγραμμά της στο WRC πριν το 2020 επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμοι οδηγοί.

Η Citroen συμμετείχε με δύο αυτοκίνητα τις δύο τελευταίες σεζόν, με τους Sebastien Ogier/Julien Ingrassia και Esapekka Lappi/Janne Ferm να οδηγούν για την ομάδα το 2019. Χωρίς του Ogier/Ingrassia και χωρίς κάποιον πρωτοκλασάτο οδηγό που να μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, η Citroen παίρνει άμεσα στην απόφαση να διακόψει την συμμετοχή της.

Αυτή η απόφαση θα επιτρέψει στην Citroen να ενισχύσει τις πηγές της από το marketing στην προσπάθεια του group να αντεπεξέλθει στην μετάβαση ενέργειας[ηλεκτρισμός] με την παρουσίαση νέων μοντέλων από  το 2020.

Η επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson, δήλωσε: «Η απόφαση μας να διακόψουμε το πρόγραμμα του WRC με το τέλος του 2019 προέρχεται από την απόφαση του Sebastien Ogier να φύγει από τη Citroen Racing. Βρισκόμαστε σε μία δυσάρεστη κατάσταση, αλλά δεν σκεφτόμασταν το 2020 χωρίς τον Sebastien.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Citroen Racing για το πάθος και την αφοσίωσή τους. Κομμάτι του DNA της Citroen είναι τα ράλλυ και είμαστε περήφανοι που είμαστε μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στο WRC με 102 νίκες και 8 τίτλους κατασκευαστών.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
12
Shares
Previous Article

Κατασχέθηκε το σύστημα καυσίμου της Ferrari για ενδελεχή έρευνα

Next Article

Με τη Renault στο τεστ του Άμπου Ντάμπι ο Ocon

Related Posts