Επίσημο: Μέχρι το 2023 στη Yamaha o Franco Morbidelli

Morbidelli Yamaha

Στην επίσημη ανακοίνωση πως ο Franco Morbidelli θα οδηγεί για την εργοστασιακή ομάδα μέχρι το 2023 προχώρησε η Yamaha το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Franco Morbidelli θα οδηγεί την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Yamaha μέχρι και το πρωτάθλημα του 2023, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η ιαπωνική εταιρεία. Ο Ιταλός θα αντικαταστήσει τον Maverick Vinales, ο οποίος έφυγε από την ομάδα στο μέσο της φετινής σεζόν.

Ο Morbidelli θα επέστρεφε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του στο FP4 του GP Γαλλίας, όταν υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου κατά τη διάρκεια αλλαγής μοτοσυκλέτας. Ο αναβάτης υποβλήθη σε χειρουργική επέμβαση κι έχασε συνολικά πέντε αγώνες μετά το ΤΤ Assen.

Το συμβόλαιο του με την Yamaha έληγε στο τέλος της φετινής σεζόν και ο Ιταλός ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους free agents στην αγορά, όμως το σήριαλ με τον Maverick Vinales άνοιξε τη θέση στην εργοστασιακή ομάδα και ήδη πριν την επιστροφή του, τόσο ο Lin Jarvis, όσο κι ο Massimo Meregalli είχαν δηλώσει πως ο Morbidelli θα ήταν ο αναβάτης που θα ολοκλήρωνε τη φετινή σεζόν.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που του έδωσαν μεταφράστηκε σε ένα νέο συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το 2023, το οποίο και υπέγραψε ο Morbidelli για να συνεχίσει την ύπαρξη του διδύμου του με τον Fabio Quartararo, το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στην SRT Petronas Yamaha.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
9
Shares
Previous Article
GP Σαν Μαρίνο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη του GP Σαν Μαρίνο

Next Article
Dovizioso Yamaha

Επίσημο: Στη Yamaha και το 2022 ο Dovizioso

Related Posts