Ημέρα ανακοινώσεων η σημερινή, αφού η Toyota επιβεβαίωσε τον ερχομό του Kris Meeke, την ώρα που ο Esapekka Lappi θα ενταχθεί στο δυναμικό της Citroen για το 2019.

Σχεδόν ταυτόχρονα έγιναν οι δύο ανακοινώσεις, για μεταγραφές που ακούγονταν εδώ κι αρκετές εβδομάδες, όμως σήμερα οριστικοποιήθηκαν, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για αμφότερους τους οδηγούς και τις νέες τους ομάδες.

Επίσης στην ομάδα της Toyota θα παραμείνει ο Jari-Matti Latvala, που όπως ήταν αναμενόμενο ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ιαπωνική εταιρία.

Ο Meeke δήλωσε σχετικά με την μετάβασή του στην ιαπωνική ομάδα:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να γίνω οδηγό της Toyota. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Akio Toyoda, τον Tommi Makinen και όλη την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

«Τρία χρόνια πριν, είχαμε συζητήσει την πιθανότητα συνεργασία και είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους αυτό θα συμβεί τώρα.»

Από τη μεριά του, ο απερχόμενος από την Toyota Lappi, είπε:

«Προφανώς, είμαι πανευτυχής που θα ενταχθώ στην ομάδα και που θα είμαι μελλοντικός temmate του Sebastien. Είναι μία καλή ευκαιρία για μένα να συνεχίσω να εξελίσσομαι. 

«Έχοντας μάθει πολλά από τον Jari-Matti Latvala πέρυσι και τον Ott Tanak φέτος, θα έχω ό,τι χρειάζεται για να είμαι ακόμα καλύτερος, αν καταφέρω να πάρω έμπνευση από τον Seb!»

Πλέον, μένουν οι ανακοινώσεις από το στρατόπεδο της M-Sport, καθώς και από τη Hyundai για το πλήρωμα του τρίτου τους αυτοκινήτου, ώστε να συμπληρωθεί το μεταγραφικό παζλ για το 2019.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles