Επίσημο: Στη Williams o Sirotkin

Η τελική απόφαση πάρθηκε και ο Sergey Sirotkin θα βρίσκεται στο πλευρό του Lance Stroll τη φετινή σεζόν, με τον Robert Kubica να παίρνει την θέση του τρίτου οδηγού.

Η απόφαση της Williams να προβεί στην επιλογή του Sirotkin ήταν αναμενόμενη, μετά και από τις διαρροές που έκαναν λόγο για σαφή προτίμηση των Βρετανών προς το πρόσωπο του νεαρού οδηγού, τόσο για αγωνιστικούς, όσο και οικονομικούς λόγους.

Όλα έγιναν επίσημα σήμερα, με την ομάδα του Grove να ανακοινώνει μάλιστα πως ο έτερος διεκδικητής της θέσης, Robert Kubica, θα έχει τη θέση του τρίτου οδηγού.

Ο Ρώσος αναφέρθηκε σχετικά: «Θα ήταν υποτίμηση να πω πως είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία τόσο φημισμένη ομάδα όπως η Williams. Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να βρεθώ σε αυτή τη θέση, και είμαι πολύ χαρούμενος κι ευγνώμων προς όσους ήταν εμπλεκόμενοι. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας με βοήθησε να εκπληρώσω το όνειρό μου, και είναι βέβαιο πως η ομάδα μπορεί να βασίζεται σε μένα να αποδώσω τα μέγιστα.»

Από τη μεριά του, ο τεχνικός διευθυντής, Paddy Lowe, δήλωσε:

«Κάναμε μία ενδελεχή και κοπιαστική διαδικασία αξιολόγησης των οδηγών. Τελικά, ο Sergey εντυπωσίασε την ομάδα με τον ρυθμό του και το ταλέντο του, το τεχνικό του feedback και την δουλειά που καταβάλλει, τόσο στο εργοστάσιο, όσο και στο Άμπου Ντάμπι. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έρθει στην ομάδα και θα συνεργαστεί με τον Lance τη νέα σεζόν. Ο Lance θα είναι στη δεύτερη σεζόν μαζί μας, μετά από μία επιτυχημένη rookie χρονιά. Έχουμε ένα εκπληκτικό δίδυμο για το 2018, το οποίο πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει να πάρουμε το μέγιστο από την FW41.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.