Επίσημο: Στην Alfa Romeo o Guanyou Zhou

Add us as preferred source
Zhou Alfa Romeo

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την συμφωνία της με τον Guanyou Zhou για το πρωτάθλημα του 2022 και την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Antonio Giovinazzi.

Λίγη μόνο ώρα μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης συνεργασίας με τον Antonio Giovinazzi, η Alfa Romeo-Sauber προχώρησε με κάθε επισημότητα στην ανακοίνωση του αντικαταστάτη του Ιταλού οδηγού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Guanyou Zhou θα είναι ο οδηγός που θα πλαισιώσει τον ερχόμενο από την Mercedes, Valtteri Bottas, στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν και θα γίνει ο πρώτος Κινέζος οδηγός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

O Zhou προέρχεται από μια αρκετά πετυχημένη σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 2, όπου και παλεύει για το πρωτάθλημα, όντας μέχρι στιγμής στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Εκεί τρέχει ως μέλος της ομάδας UNI-Virtuosi και με τις κατευθύνσεις από την ακαδημία νέων οδηγών της Alpine.

Το γεγονός ότι η γαλλική εταιρεία κράτησε και τους δύο οδηγούς της στο grid της επόμενης σεζόν, ενώ παράλληλα έδωσε και ρόλο τρίτου οδηγού στον μέχρι στιγμής πρωτοπόρο της F2 και μέλος της ακαδημίας της, Oscar Piastri, άνοιξε τον δρόμο στον Zhou για να μεταπηδήσει στην Alfa Romeo.

Πλέον το ρόστερ των οδηγών της Formula 1 για το πρωτάθλημα του 2022 έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχουν καλυφθεί κι οι είκοσι διαθέσιμες θέσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά tweet με τις ανακοινώσεις:

Latest Podcast Undercut · E44 · 11/08/2026 · 67 min

The Undercut Redux #44: 2026 Mid-Season

Η ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν που έφερε τη νέα εποχή της Formula 1, είχε έναν βασικό πρωταγωνιστή και πολλές παραπληρωματικές ιστορίες, για ένα…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts