Επίσημο: Στην εργοστασιακή Ducati o Petrucci

To ντόμινο των αλλαγών στο MotoGP συνεχίζεται με την Ducati να ανακοινώνει πως ο Danilo Petrucci θα είναι στην δεύτερη εργοστασιακή Desmosedici για το πρωτάθλημα του 2019.

H απροσδόκητη μεταγραφή του Jorge Lorenzo στην Honda από το 2019 άφησε κενή τη θέση του Ισπανού στην Ιταλική ομάδα, ενώ έκλεισε και τις πιθανότητες που είχε ο Petrucci για να πάει στην θέση του Dani Pedrosa. Έτσι πλέον η μετακίνηση του Ιταλού στην μεγάλη ομάδα της Ducati έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί της Τετάρτης και θα έχει ισχύ για το πρωτάθλημα του 2019, με την ομάδα να διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης και για τα επόμενα χρόνια.

O Petrucci έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της ανακοίνωσης στις οποίες ανέφερε: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω τα αισθήματά μου. Είναι ένα όνειρο που έγινε αληθινό, το να είμαι μέλος της εργοστασιακής Ducati. Είναι μια σπουδαία τιμή, ειδικά για μένα που ξεκίνησα την καριέρα μου ως αναβάτης της Ducati.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Paolo Campinoti και Francesco Guidotti [επικεφαλής της Pramac], που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ για 4 χρόνια με μια Ducati στην ομάδα τους. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν πιθανό.

«Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους επικεφαλής της Ducati, Claudio Domenicali, Paolo Ciabatti και Gigi Dall’Igna, που με εμπιστεύονται πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως αναβάτη. Ανυπομονώ για την έναρξη της περιπέτειας με την ομάδα. Πλέον, θέλω να ολοκληρώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σεζόν και να επικεντρωθώ στη νέα μου ομάδα.»

Την θέση του Petrucci στην Pramac αναμένεται να πάρει ο Pecco Bagnaia, με τον Jack Miller να προβιβάζεται στην ομάδα, παίρνοντας την Desmosedici του 2019, ανανεώνοντας με τη σειρά του τη συμφωνία που έχει και για το πρωτάθλημα του 2020.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.