Επίσημο: Στην M-Sport για δύο σεζόν ο Craig Breen

2021 FIA World Rally Championship Round 07, Rally Estonia 15-18 july 2021 Craig Breen, Paul Nagle, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Επιβεβαιώνοντας την σχετική φημολογία, η M-Sport ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ο Craig Breen θα αποτελέσει μέρος του οδηγικού δυναμικού της για τις επόμενες δύο σεζόν.

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από ολιγόλεπτο βίντεο στα social media της ομάδας, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Ο Ιρλανδός οδηγός δήλωσε στο DirtFish:

«Για αυτό δούλευα όλη μου την ζωή. Είμαι παρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ με την M-Sport και την Ford. Πήρε 12 μακρά χρόνια περίπου, αλλά είμαι εδώ.

«Νομίζω ότι εγώ, ο Paul [Nagle] και η ομάδα συναντάμε ο ένας τον άλλο στην σωστή στιγμή και με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι πάντα αισθανόμουν ότι αυτό θα συμβεί. Ξεκίνησα την καριέρα μου με την M-Sport και ένα Ford και πάντα αισθανόμουν ότι αυτή η στιγμή θα έρθει και πραγματικά αισθάνομαι ότι είναι η σωστή στιγμή.

Ο Breen δοκίμασε το νέο αυτοκίνητο της ομάδας για το νέο Rally1 ruleset, το Puma, έχοντας να πει τα εξής:

«Ήταν πολύ, πολύ ενθουσιώδες να γνωρίσω την ομάδα και να δω το Puma για πρώτη φορά. Πριν συνεχίσω, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Andrea [Adamo] και όλα τα αγόρια και τα κορίτσια στην Hyundai. Ήταν μερικά πολύ καλά χρόνια με εκείνους, όμως τώρα είναι η ώρα για το επόμενο βήμα.»

Ο Ιρλανδός επιστρέφει στην ομάδα του Malcolm Wilson μετά από παραπάνω από μια δεκαετία, έχοντας κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους με την ομάδα, το WRC Academy το 2011 και το Super WRC το 2012. Θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με πλήρεις σεζόν.

Η κίνηση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα των καλών εμφανίσεών του με την Hyundai, αλλά και της ενισχυμένης στήριξης της Ford στην M-Sport. Η κατασκευάστρια θέλει να προωθήσει το νέο Puma και έτσι ποντάρει στην καλή πορεία του αυτοκινήτου στην νέα, υβριδική εποχή του WRC.

«Είναι ένα νέο ξεκίνημα,» είπε ο Breen. «Το να κάνω πλήρες πρόγραμμα και με την νέα γενιά αυτοκινήτων να έρχεται, είναι πολύ, πολύ ξεχωριστό. Έχω πολλά να μάθω.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή κανονισμών εδώ και αρκετά πολύ καιρό και κανείς μας, ούτε από οδηγική, ούτε από μηχανολογική οπτική γωνία, δεν έχει πρότερη γνώση. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος και μια φανταστική στιγμή όταν θα οδηγήσω το αυτοκίνητο για πρώτη φορά.

Τέλος, o επικεφαλής της M-Sport, Malcolm Wilson είχε να πει τα εξής:

«Νομίζω ότι μιλούσα με τον Craig και τον manager του τα τελευταία δύο χρόνια περίπου. Νομίζω ότι ο Craig έχει δίκιο, αυτό είναι κάτι που ερχόταν, μας ταιριάζει πολύ.

«Παρακολουθούσαμε τα αποτελέσματα του Craig και έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ με αυτά που έχουμε δει, ειδικά δεδομένου του περιορισμένου προγράμματός του στο WRC τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: DirtFish.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP ΗΠΑ - Αγώνας: Ρεσιτάλ Marquez, match point Quartararo

Next Article
Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε σήμερα ότι το τρίτο ότι οι Dani Sordo και Oliver Solberg θα μοιραστούν το τρίτο της αυτοκίνητο στο πρωτάθλημα του 2022.

Sordo και Solberg στο τρίτο αυτοκίνητο της Hyundai το 2022

Related Posts