Επίσημο: Στην Petronas Yamaha για το 2021 ο Rossi

Στην ομάδα της Petronas Yamaha θα συνεχίσει την σπουδαία καριέρα του ο Valentino Rossi, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ιαπωνική εταιρεία το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, έγινε η επίσημη ανακοίνωση πως ο Valentino Rossi θα παραμείνει στο πρωτάθλημα του MotoGP και για το 2021, οδηγώντας για την ομάδα της Petronas Yamaha, έχοντας την πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη των Ιαπώνων.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε με αρκετή καθυστέρηση, καθώς αν και οι 2 πλευρές την είχαν αποκαλύψει από την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στο Grand Prix της Ισπανίας, τον Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση οφειλόταν σε συζητήσεις που αφορούσαν τα μέλη του επιτελείου, που θα είχε ο Ιταλός στη νέα του ομάδα.

Ο Ιταλός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, χωρίς οψιόν ανανέωσης όπως αναμενόταν. Παρόλα αυτά, έγινε σαφές πως οι 2 πλευρές θα μιλήσουν και για πιθανή ανανέωση της συνεργασίας τους, κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν.

Κάπως έτσι ο Valentino Rossi θα βρεθεί για 22η συνεχόμενη σεζόν στο grid του MotoGP, με τις 16 από αυτές να γίνονται για λογαριασμό μοτοσυκλετών της Yamaha, με την οποία έχει κατακτήσει 4 παγκόσμιους τίτλους.

Μαζί του στην ομάδα έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα συνεχίσει να βρίσκεται ο προστατευόμενος του Rossi και μέλος της ακαδημίας του Ιταλού, Franco Morbidelli, που πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Μαλαισίας, μέχρι το 2022.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles