Η βόμβα έπεσε καθώς όπως έγινε γνωστό από τον αγώνα του Spa, οι Alex Albon και Pierre Gasly θα αλλάξουν ομάδα πηγαίνοντας σε Red Bull και Scuderia Toro Rosso αντίστοιχα!

Με μία αιφνίδια και λιτή ανακοίνωση το μεσημέρι της Δευτέρας (12/8) η διοίκηση της Red Bull ανακοίνωσε την ανταλλαγή θέσεων ανάμεσα στους Alex Albon και Pierre Gasly, η οποία θα ισχύσει από το Βελγικό Grand Prix στην πίστα του Spa.

Έτσι ο Albon θα οδηγήσει τους 9 εναπομείναντες αγώνες του φετινού πρωταθλήματος μαζί με τον Max Verstappen το μονοθέσιο της Red Bull, ενώ ο Pierre Gasly θα βρεθεί και πάλι στα γκαράζ της Toro Rosso.

Η ομάδα στην ανακοίνωση της ανέφερε επίσης πως στην σειρά των αγώνων αυτών, θα αξιολογήσει τον νεαρό Ταϊλανδό, προκειμένου να έχει στη διάθεσή της περισσότερα δεδομένα για την επιλογή του οδηγού που θα πλαισιώσει τον Verstappen στο πρωτάθλημα του 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Red Bull: «Ο Alexander Albon προβιβάζεται στην ομάδα για να οδηγήσει μαζί με τον Max, ενώ ο Pierre θα επιστρέψει στην αδελφή ομάδα της Red Bull, την Scuderia Toro Rosso.

«Η Red Bull είναι στην μοναδική θέση να έχει 4 ταλαντούχους οδηγούς της Formula 1 με συμβόλαια που επιτρέπουν την εναλλαγή τους ανάμεσα στην ομάδα της Red Bull και την Toro Rosso. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει τους επόμενους 9 αγώνες για να μελετήσει την απόδοση του Alex, ώστε να πάρει μια σαφή απόφαση για τον οδηγό που θα τρέξει μαζί με τον Max στο πρωτάθλημα του 2020.

«Άπαντες στην ομάδα ανυπομονούν να καλοσορίσουν τον Alex και να τον ενισχύσουν  κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης της καριέρας του στην Formula 1.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles