Επίσημο: Το 2022 οι αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1

Οι ομάδες της Formula 1 αποφάσισαν ομόφωνα την μετάθεση των αλλαγών στους κανονισμούς του σπορ από το 2021 στο 2022, για να μειωθούν τα έξοδα και να βρεθεί χρόνος για την εξέλιξη των νέων μονοθέσιων.

Από χθες είχε γίνει γνωστό πως όλες οι ομάδες είχαν συζητήσει αυτήν την ιδέα, και είχαν συμφωνήσει – μόνο η Ferrari ζήτησε παραπάνω χρόνο για να το σκεφτεί.

Σήμερα, σε νέα τηλεδιάσκεψη παρόντων των Jean Todt, Chase Carey και Ross Brawn, σύσσωμες οι ομάδες υπερψήφισαν την καθυστέρηση της εισαγωγής των νέων κανονισμών για μία χρονιά.

Η λογική πίσω από αυτήν την απόφαση είναι σαφής, και αφορά τον οικονομικό βραχνά που καλούνται να διαχειριστούν άπαντες, από το σπορ ως τις ομάδες, μετά την αναβολή αγώνων και την αναγκαστική ακύρωση -εν ευθέτω χρόνω- άλλων.

Τα έσοδα θα μειωθούν κατά πολύ, και τα έξοδα για το πέρασμα στα νέας γενιάς μονοθέσια ήταν μεγάλα.

Ως εκ τούτου, οι κανονισμοί για το 2020 θα ισχύσουν και το 2021, ενώ θα παγώσει κι η εξέλιξη σε βασικές περιοχές των μονοθέσιων, όπως είναι το σασί.

Η ανακοίνωση της FIA:

«Όλες οι πλευρές συζήτησαν περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση του πρωταθλήματος του 2020 και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει το άθλημα στις τρέχουσες προκλήσεις που προήλθαν από την πανδημία COVID-19.

«Λόγω της τρέχουσας ευμετάβλητης οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει αυτό, έχει συμφωνηθεί ότι οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το πλαίσιό τους για το 2020 για το 2021, με το ενδεχόμενο πάγωμα περαιτέρω εξαρτημάτων να συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω.

«Η θέσπιση και εφαρμογή των οικονομικών κανονισμών θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί το 2021, και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις μεταξύ της FIA, της Formula 1 και όλων των ομάδων σχετικά με περαιτέρω τρόπους για σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

«Όλες οι ομάδες εξέφρασαν τη στήριξή τους στη FIA και την Formula 1 στις τρέχουσες προσπάθειές τους για αναδιάρθρωση του προγράμματος του 2020, καθώς εξελίσσεται η παγκόσμια κατάσταση σχετικά με το COVID-19.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
6
Shares
Previous Article

Αναβάλλονται GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό, στο Μπακού ο πρώτος αγώνας

Next Article

WRC 9: Trailer και ημερομηνία κυκλοφορίας

Related Posts