Επίσημο: Το Rally Βελγίου αντικαθιστά το Rally Ιαπωνίας

Στο Βέλγιο θα ρίξει αυλαία το φετινό πρωτάθλημα του WRC αντί για την Ιαπωνία, καθώς η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας επέβαλε συνοριακούς περιορισμούς, σε μια προσπάθεια καταπολέμισης του COVID-19.

Η επιστροφή της Ιαπωνίας θα ήταν η πρώτη από το 2010, ενώ είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το event ακυρώνεται, καθώς μετά την δημοσιοποίηση του «πρόχειρου» προγράμματος του 2019, η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αντικαταστάθηκε τελικά από το Rally Κορσικής.

Ο rally director της FIA, Yves Matton, δήλωσε σχετικά με την ακύρωση:

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που το Rally Ιαπωνίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της πανδημίας, ειδικά δεδομένης όλης της σκληρής δουλειάς που ανέλαβαν οι Ιαπωνικές αρχές, η Ιαπωνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτων και η οργανωτική ομάδα. Τους ευχαριστώ για αυτό.»

Ο Matton, Βέλγος ο ίδιος, σχολίασε και την εισαγωγή της χώρας στο πρόγραμμα, όντας η 34η χώρα που θα διεξάγει αγώνα του WRC από την έναρξη του θεσμού το 1973:

«Το Βέλγιο έχει μεγάλη παράδοση και μεγάλο πάθος για το rally, κάτι που φαίνεται από τον αριθμό Βέλγων σε διάφορους ρόλους – οδηγούς, μηχανικούς, διευθυντές, δημοσιογράφους – στο WRC. Η χάραξη θα επιδείξει το DNA του rally, καθώς θα διασχίζει την χώρα συνδέοντας το Ypers με το Spa-Francorchamps, δύο εβληματικούς χώρους του Βελγικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σύμφωνα με το DirtFish, το event θα είναι τριήμερο και θα περιλαμβάνει Ειδικές Διαδρομές γύρω από το διάσημο Grote Markt service park, πριν φτάσει στην τελευταία μέρα, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την πίστα του Spa. Η powerstage μάλιστα θα κάνει χρήση της στροφής Raidillon!

Πηγή: DirtFish.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles