Επίσημο: Υβριδικά τα WRCars από το 2022, αλλαγές στα αμαξώματα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συνεδρίασε σήμερα και έβγαλε τις πρώτες αποφάσεις για τους νέους κανονισμούς του WRC για το 2022.

Η νέα γενιά των αυτοκινήτων του WRC θα είναι υβριδική, με κοινά μέρη του υβριδικού συστήματος για τα τρία πρώτα χρόνια ενώ θα δοθούν ελευθερίες στην εξέλιξη της τεχνολογίας μετά το 2024.

Η ομολογκασιόν των νέων αυτοκινήτων θα είναι πενταετής, με τους κατασκευαστές να μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να εξελίξουν τα νέα τους αυτοκίνητα πάνω στις καρότσες των αυτοκινήτων παραγωγής ή να κατασκευάσουν δικά τους σωληνωτά πλαίσια, στις διαστάσεις που ορίζουν οι τωρινές προδιαγραφές της FIA.

Επίσης, θα υπάρξει δυνατότητα «κλιμάκωσης» των αυτοκινήτων έτσι ώστε μεγαλύτερα αυτοκίνητα να μπορούν να είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς για τις διαστάσεις.

Ο στόχος του υβριδικού συστήματος είναι τα αυτοκίνητα να κινούνται πλήρως με ηλεκτρική ενέργεια μέσα στις πόλεις (απλές διαδρομές) ενώ να έχουν επιπλέον δύναμη από την ηλεκτροκινητήρα στις ειδικές διαδρομές.

Παράλληλα, θα γίνει κάλεσμα για προμηθευτή ελαστικών για όλες τις 4WD κατηγορίες του θεσμού, με στόχο την μείωση του κόστους.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η απόφαση για το πρόγραμμα του 2020 θα ληφθεί στο τέλος Ιουνίου, ενώ η συνεργασία με τον promoter του WRC επεκτάθηκε για αρκετά χρόνια ακόμα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
38
Shares
Previous Article

Rally Σαρδηνίας - 2η Μέρα - 2o Loop: Δράμα με τον Sordo επικεφαλής

Next Article

GP Καταλωνίας - FP3: Μπροστά ο Rins, τρελή μάχη για δεκάδα

Related Posts