Επισημοποιήθηκε η συμφωνία Ducati – VR46

Με κοινή ανακοίνωσή τους σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου, οι Ducati και VR46 αποκάλυψαν ότι θα συνεργαστούν από την ερχόμενη σεζόν και για τρία χρόνια στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Το ρεπορτάζ των προηγούμενων μηνών επιβεβαιώθηκε, με την Σαουδική Aramco να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της ομάδας του Valentino Rossi, η οποία θα εισέλθει στο MotoGP, έχοντας ιδρυθεί το 2014 από τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και έχοντας συμμετάσχει σε Moto3 και Moto2. Η VR46 υποστήριζε φέτος τον έναν αναβάτη της Avintia, τον Luca Marini. Η Ισπανική ομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα στο τέλος του 2021, εξαντλώντας το πενταετές συμβόλαιό της με την Dorna. Ο έταιρος αναβάτης αναμένεται να είναι ο Marco Bezzecchi, ο οποίος όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιεί την εργοστασιακή Desmosedici του 2022, αλλά την φετινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Rossi και οι άνθρωποί του είχαν καταλήξει στις Yamaha και Ducati, με τους Ιάπωνες να προσφέρουν τις μοτοσυκλέτες σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που για την SRT Petronas. Τελικά η Ducati ήταν η επιλογή τους και έτσι η Ιταλική ομάδα θα εκπροσωπείται από οκτώ μοτοσυκλέτες στο grid από του χρόνου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati, Gigi Dall’Igna, δήλωσε στα πλαίσια της ανακοίνωσης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταλήξαμε σε αυτή την συμφωνία με την VR46 για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ακαδημία τους πάντα δούλευε με σοβαρότητα και με πολύ επαγγελματισμό, δίνοντας σε πολλούς αναβάτες την ευκαιρία να πάρουν εμπειρία στο Moto2 και το Moto3 και σήμερα μπορούν να είναι περήφανοι που έχουν φέρει τρεις νεαρούς αναβάτες με μεγάλο ταλέντο.»

«Η VR46 έχει επίσης δείξει ότι είναι ικανή να διαχειριστεί ικανοποιητικά μια επιτυχημένη ομάδα στο Moto 3 και το Moto 2 και επιμένως θα φροντίσουμε να παρέχουμε την μέγιστη τεχνική υποστήριξη στην νέα τους ομάδα στο MotoGP, παραμένοντας πεπεισμένοι ότι έχουν βρει έναν φιλόδοξο και παρακινημένο συνεργάτη, με κοινό στόχο το να φτάσουμε πολύ καλά αποτελέσματα μαζί.»

Ο team manager της ομάδας θα είναι ο Pablo Nieto, ο οποίος επιτελεί αυτή την περίοδο team manager της VR46 στο Moto2 και το Moto3 παράλληλα.

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
102
Shares
Previous Article
Assen TT πρόγραμμα

Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη του Assen TT

Next Article
Rally Σαφάρι - 1η Μέρα: Κυριαρχία Toyota στην υπερειδική

Rally Σαφάρι - 1η Μέρα: Κυριαρχία Toyota στην υπερειδική

Related Posts