Επιστρέφει στο Motegi o Smith

BRADLEY SMITH GBR MONSTER YAMAHA TECH 3 YAMAHA MotoGP GP Catalunya 2016 (Circuit Montmelo) 03-05/06.2016 photo: MICHELIN

Την επιβεβαίωση πως ο Bradley Smith θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση από το επόμενο Grand Prix στο Motegi, έκαναν οι άνθρωποι της Tech 3.

Ο Smith είχε μείνει εκτός δράσης μετά από ένα άσχημο ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών που είχε για τον αγώνα αντοχής των 8 ωρών στο Oscherslebenμ. Εκεί τραυμάτισε το γόνατο του και έχασε τους αγώνες σε Silverstone, Misano και Aragon.

Για αυτούς τους αγώνες αντικαταστάθηκε από τον Alex Lowes, που συμμετείχε με την ομάδα της Yamaha στο πρωτάθλημα των Superbikes. Βέβαια και ο αντικαταστάτης του Βρετανού έχασε κι αυτός με τη σειρά του τον αγώνα της Αραγονίας μετά από πτώση που είχε στις ελεύθερες δοκιμές, χτυπώντας το πόδι του.

Πλέον, ο Smith έχοντας κάνει και διορθωτική επέμβαση στο γόνατό του και έχοντας υποβληθεί σε έντονη αποθεραπεία, υπολογίζεται πως θα συμμετάσχει κανονικά στο Motegi και μέχρι το τέλος της σεζόν, στους εναπομείναντες 4 αγώνες του πρωταθλήματος.

Φυσικά ο Βρετανός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επιστροφή του στην δράση, δηλώνοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να οδηγήσω την Yamaha YZR-M1 στο Motegi. Πρέπει να παραδεχτώ πως ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω τους αγώνες, κάθε Κυριακή, από τον καναπέ, όσο κουραστικοί κι αν έδειχναν απο μακριά.

«Το καλό είναι ότι αυτή η περίοδος είναι πλέον παρελθόν και μπορώ πλέον να επιστρέψω στους αγώνες. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά, κατά την περίοδο της αποθεραπείας μου και πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν και ξόδεψαν ώρες δουλειάς και προσπάθειας για να έχω την καλύτερη ευκαιρία στο  να γυρίσω νωρίς στους αγώνες.

«Πρακτικά, η περίοδος αποκατάστασης υπολογιζόταν αρχικά να είναι γύρω στους 6 μήνες, αλλά με τις προσπάθειες των γιατρών, τις δικές μου όπως και όλων όσων ασχολήθηκαν με μένα, κατάφερα να είμαι έτοιμος σε 8-9 εβδομάδες. 

«Φυσικά, είναι σούπερ που είμαι σε καλή κατάσταση και μπορώ να λάβω μέρος στο πρωτάθλημα και είμαι ενθουσιασμένος για τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της σεζόν, ειδικότερα αυτούς σε Ιαπωνία και Αυστραλία, που είναι και πιο μακριά από τους υπόλοιπους.»

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

PhotoGP – GP Αραγονίας

Next Article

Η Volkswagen εξετάζει πλάνα για παραμονή της στο motorsport μέχρι το 2022

Related Posts