Την υπογραφή της συμφωνίας του με την Ducati και την συμμετοχή του με την ομάδα της Avintia στο πρωτάθλημα του 2020 επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του σε γαλλικό Μέσο ο Johann Zarco.

Ο Zarco ξεκίνησε την περσινή σεζόν με την ομάδα της KTM, όμως έμεινε χωρίς δουλειά στο τέλος της σεζόν, μετά την πρόωρη λήξη της συνεργασίας του με την Αυστριακή ομάδα. Ο τραυματισμός του Takaaki Nakagami τον έφερε στην LCR Honda και στα πρόθυρα της εργοστασιακής ομάδας της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία όμως τελικά προτίμησε τον Alex Marquez για το 2020.

Ο Γάλλος φάνηκε να μένει χωρίς θέση σε μοτοσυκλέτα, καθώς αρχικά είχε δηλώσει την άρνηση του να αγωνιστεί με την ομάδα της Avintia Ducati. Αλλά μετά από τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη του στο γαλλικό περιοδικό Moto Journal, έδειξε να έχει πειστεί για την ταχύτητα της δορυφορικής ομάδας και επιβεβαίωσε τη συμφωνία με την Ducati για την επόμενη σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα ο Zarco ανέφερε: «Είναι γεγονός πως ο Luigi Dall’Igna μου είπε πως μπορώ να εμπιστευτώ εκείνον για να αποφασίσω να υπογράψω στην Avintia για την επόμενη χρονιά. Η αλήθεια είναι πως αμφισβητούσα ακόμη τις ικανότητες της ομάδας.

«Για αυτό συνάντησα τον παλιό μου μηχανικό Massimo Branchini. Ο Massimo μου συνέστησε να εμπιστευτώ τον Luigi. Αυτός μάλιστα θα αναλάβει να μου βρει έναν καλό αρχιμηχανικό για την επόμενη χρονιά.»

«Για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ πως υπέγραψα τη συμφωνία με την Avintia, αλλά με την Ducati. Ο στόχος μου είναι να τερματίσω στην πρώτη δεκάδα, με βλέψεις και για την επτάδα και να προσπαθήσω να μπω στην εργοστασιακή ομάδα το 2021.»

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να κλείσει και τυπικά η τελευταία κενή θέση στο grid της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles