Επιβεβαίωσε το δίδυμο της SIC Yamaha o Jarvis

Μιλώντας στον Simon Crafar κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Αυστρία, ο Lin Jarvis μίλησε για την δορυφορική ομάδα της Yamaha, ενώ επιβεβαίωσε τους αναβάτες που θα αγωνιστούν με αυτήν στο πρωτάθλημα του 2019.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Yamaha, οι Franco Morbidelli και Fabio Quartararo θα βρεθούν στην σέλα της Yamaha M1 από το πρωτάθλημα του επόμενου έτους, με τον Jarvis να εξηγεί πως παρότι η Yamaha δεν είχε λόγο στην επιλογή, θεωρεί πως και οι 2 αναβάτες ταιριάζουν απόλυτα στην ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν θα έλεγα πως δεν μας ρώτησαν, αλλά τελικώς η απόφαση θα παρθεί από την δορυφορική ομάδα. Φυσικά κάθε επιλογή χρειάζεται να εγκριθεί από εμάς, για να διασφαλιστεί ότι ο εκάστοτε αναβάτης είναι στο επίπεδο ικανότητας που απαιτείται για την M1.

Επέλεξαν τον Franco Morbidelli, που είναι ένας αναβάτης που μας ενδιαφέρει αρκετά γιατί έχει πάρει έναν τίτλο ήδη και έχει τρέξει για την Ακαδημία, ενώ προφανώς κι είναι αρκετά ταλαντούχος. Νομίζω ότι θα τα πάει καλύτερα με την M1, απ’ότι είναι με την Honda φέτος, οπότε δεν υπήρχε κάποια αμφιβολία για εκείνον.

«Ο άλλος αναβάτης θα είναι ο Fabio Quartararo, θα είναι rookie βεβαίως, αλλά είναι μικρός, μόλις 19 ετών και είναι σίγουρα πολύ ταλαντούχος. Έχασε τον δρόμο του για ένα ή δύο χρόνια, αλλά δείχνει αρκετά πολύ καλά στοιχεία και πάλι φέτος. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ένας πλύ καλός αναβάτης για το μέλλον. 

«’Εχουμε δει κι από την περίπτωση του Syahrin πως μερικές φορές μπορείς να κάνεις μια επιλογή κι αν ο αναβάτης έχει ταλέντο και δεν έχει αρκετές προσδοκίες να τον βαραίνουν, μπορεί να αποδώσει. Οπότε είμαστε αρκετά άνετοι και με αυτήν την επιλογή.»

Ο Jarvis τέλος δεν έδωσε κάποια απάντηση για τις μοτοσυκλέτες της Yamaha που θα έχουν οι αναβάτες της SIC για το πρωτάθλημα του 2019.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles