Μετά από 35 χρόνια απουσίας η F1 επιστρέφει στο Zandvoort και την Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Liberty Media το πρωί της Τρίτης (14/5).

Όπως αναμενόταν εδώ και μερικές εβδομάδες, η διεξαγωγή του Ολλανδικού Grand Prix από το 2020 επιβεβαιώθηκε, με την πίστα του Zandvoort να είναι αυτή που έλαβε το χρίσμα για την διεξαγωγή του.

Όντας παρακινούμενοι  από την παρουσία του Max Verstappen στο grid της F1, αλλά και την παρουσία ορδών από Ολλανδούς φιλάθλους στις υπόλοιπες πίστες του πρωταθλήματος, οι άνθρωποι της Liberty Media έψαχναν εδώ και αρκετό καιρό την επιστροφή του σπορ στην χώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, υπογράφτηκε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τους υπεύθυνους της πίστας, με τον πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τον Μάιο του 2020. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί κι απαραίτητες εργασίες εκσυγχρόνισης της πίστας με τα στάνταρ ασφαλείας του πρωταθλήματος.

Φυσικά δεν έλειψαν κι οι δηλώσεις από τους υπεύθυνους με τον επικεφαλής της Liberty Media και της F1, Chase Carey να δηλώνει σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για να ανακοινώσουμε την επιστροφή ενός αγώνα στην Ολλανδία και στην πίστα του Zandvoort. 

«Από την αρχή της θητείας μας στην Formula 1, είχαμε τονίσει πως θέλουμε να δούμε νέες πίστες, τιμώντας παράλληλα τις ρίζες που έχει θεμελιώσει το σπορ στην Ευρώπη.

«Έτσι, την επόμενη σεζόν θα έχουμε έναν εντελώς νέο αγώνα που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι και φυσικά την επιστροφή στο Zandvoort, μετά από απουσία 35 ετών σε μία πίστα που βοήθησε σημαντικά στην διαμόρφωση της δημοτικότητας του σπορ.

«Στα πρόσφατα χρόνια είχαμε δει την αναγέννηση της ενασχόλησης με την Formula 1 στην Ολλανδία, κυρίως λόγω της μεγάλης υποστήριξης του ταλαντούχου Max Verstappen, όπως έχουμε δει από τις πορτοκαλί εξέδρες σε πάρα πολλούς αγώνες. Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό θα είναι το κύριο χρώμα στις κερκίδες του Zandvoort του χρόνου.»

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό tweet ανακοίνωσης από την F1:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles