Από 21 αγώνες θα απαρτίζεται και το πρωτάθλημα του 2019, το οποίο εγκρίθηκε επισήμως από την παγκόσμια ομοσπονδία, το απόγευμα της Παρασκευής (12/10).

Πιο συγκεκριμένα στην συνεδρίασή του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε το πρόγραμμα του επόμενου πρωταθλήματος. Όπως και το 2018, θα περιλαμβάνει 21 αγώνες κι αναμένεται να ξεκινήσει το τριήμερο 15-17 Μαρτίου από το Albert Park της Μελβούρνης και θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου στην Yas Marina του Άμπου Ντάμπι.

Παρότι δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στους αγώνες, το 2019 δεν θα έχει τρεις αγώνες σε συνεχόμενα σαββατοκύριακα ενώ είναι μειωμένοι κατά 2 κι οι back-to-back αγώνες. H καλοκαιρινή διακοπή θα διαρκέσει με τη σειρά της και πάλι 4 εβδομάδες, ανάμεσα στο Grand Prix της Ουγγαρίας (4 Αυγούστου) και το Grand Prix του Βελγίου (1 Σεπτεμβρίου).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η παρουσία του αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών στο καλεντάρι, καθώς χρειάζεται πρώτα να πάρει την έγκριση της ομοσπονδίας της χώρας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, στο παρακάτω tweet του επίσημου λογαριασμού της F1 στο Twitter:

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles