Οι υπεύθυνοι του Grand Prix Ιταλίας πρόκειται να υπογράψουν ένα νέο τριετές συμβόλαιο με τον Bernie Ecclestone αυτό το Σαββατοκύριακο για να μείνει ο αγώνας στη Monza.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Monza σήμερα, ο πρόεδρος της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ιταλίας (ACI), Angelo Sticchi Damiani, δήλωσε πως έχει γίνει μία αρχική συμφωνία της τάξεως των 68 εκ. ευρώ για να μείνει η Monza στο καλεντάρι.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας που θα εκτείνεται από το 2017 ως το 2019 οριστικοποιούνται από τους δικηγόρους, αλλά όλοι ελπίζουν πως οι υπογραφές θα πέσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Καταλυτική ήταν η συμβολή της επαρχίας της Λομβαρδίας που ενέκρινε κονδύλι 15 εκ. ευρώ.

Αν και η διάρκεια του συμβολαίου είναι σχετικά μικρή, ο Sticchi Damiani δεν θεωρεί πως αυτό μπορεί να εγείρει ανησυχίες.

«Υπάρχουν μερικοί που περίμεναν να διαρκεί περισσότερο η συμφωνία, αλλά αν όλα πάνε καλά, τότε η ανανέωση θα γίνει χωρίς πρόβλημα,» τόνισε.

«Αλλά είναι κάτι ακόμα. Γνωρίζουμε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί διοργανωτές με οικονομικά προβλήματα, ενώ κάποιες πίστες όπως στην Τουρκία, στην Κορέα και στην Ινδία δεν έμειναν για πολύ.

«Έχουμε δει ότι έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά και με την κουλτούρα. Εδώ στην Ευρώπη είναι το «DNA» των αγώνων. Οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.»

Αν και η Imola συνεχίζει να πιέζει ώστε να φιλοξενήσει αυτή το Ιταλικό GP, ο Sticchi Damiani δήλωσε χαρούμενος που υπάρχει μία αρχική συμφωνία με τη Monza: «Κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε. Η Imola ήταν μία καλή εναλλακτική, αν δεν είχαμε συμφωνία με τη Monza. Και δεν είδα ποτέ την διεξαγωγή του αγώνα εναλλάξ στις δύο πίστες, γιατί έτσι θα είχαμε δύο διοργανωτές αντί για κανέναν.»

Τέλος, οι υπεύθυνοι της πίστας της Monza επιβεβαίωσαν πως πριν τον αγώνα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles