Έτσι έσπασε η ανάρτηση του Ott Tanak στο Rally Πορτογαλίας (video)

Ott Tanak - Martin Jarveoja Rally Portugal 2021 Broken Suspension

Ο Ott Tanak βρισκόταν επικεφαλής του Rally Πορτογαλίας μέχρι την 14η ειδική διαδρομή, όπου και έσπασε η πίσω δεξιά ανάρτηση του Hyundai i20 Coupe WRC.

Στον πρώτο χωμάτινο φετινό αγώνα η ομάδα της Hyundai έδειξε να έχει την ταχύτητα για να κατακτήσει και τις τρεις θέσεις του βάθρου, αλλά σταδιακά έχασε τα δύο από τα τρία αυτοκίνητά της. Τελικά ο Dani Sordo κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση, ενώ οι Thierry Neuville και Ott Tanak αρκέστηκαν με τους βαθμούς από την PowerStage.

Στην δεύτερη ημέρα του Rally Πορτογαλίας ο Ott Tanak έδειξε να έχει βρει τα πατήματά του με το Hyundai i20 Coupe WRC στο χώμα, κερδίζοντας τις 4 από τις 5 ειδικές, μέχρι που έσπασε η ανάρτηση του.

Μέχρι εκείνο το σημείο της 14ης ειδική διαδρομή ο Tanak οδηγούσε γρήγορα και χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος.

Ott Tanak - Martin Jarveoja Rally Portugal 2021 Before Start

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο ο Tanak δεν βγαίνει από τον δρόμο, και δεν χτυπάει κάπου. Στο 17:14 της ειδικής ο Εσθονός περνά πάνω από κάποιες φυτευτές πέτρες που βρίσκονταν επάνω στην αγωνιστική γραμμή. Ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι τόσο μεγάλες έτσι ώστε να προκαλέσουν ζημιά στην ανάρτηση. Και στο 17:16 καταρρέει η πίσω δεξιά ανάρτηση, όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό και από τον ήχο.

Στην ίδια ειδική, στο δεύτερο πέρασμα, όπως και φέτος είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα και το 2019 με το Toyota Yaris. Τότε είχε πρόβλημα με έναν από τους πίσω αποσβεστήρες (dampers), κάτι που παραλίγο να του κοστίσει κάτι παραπάνω από χαμένο χρόνο, καθώς βρέθηκε οριακά από το να χτυπήσει με το εμπρός μέρος μία πέτρινη γέφυρα.

 

Μετά το τέλος του αγώνα ο Tanak δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει να βρίσκει με το Hyundai την αίσθηση που είχε με το Yaris WRC, κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει τις επιδόσεις του στις ειδικές του Σαββάτου.

Αναλυτικότερα για το Rally Πορτογαλίας θα μιλήσουμε στο Checking The Pacenotes Podcast, το οποίο μπορείτε να το ακούσετε στο κανάλι μας στο Spotify αλλά και στο Youtube.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
2
Shares
Previous Article
max-verstappen-monaco-grand-prix-2021 celebrating with red bull team

Verstappen: Νιώθω κατά κάποιο τρόπο εξιλεωμένος

Next Article
πρόγραμμα GP Ιταλίας

MotoGP: Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη GP Ιταλίας

Related Posts